Előre a bajnoki címért, avagy a mostani akadály a DVTK az MTK számára

Vágólapra másolva!
2008.03.17. 16:01
A listavezető MTK a tavasszal gyengélkedő Diósgyőrt fogadja a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának (Soproni Liga) hétfő délutáni mérkőzésén. A 19. forduló záró találkozójának egyértelmű esélyese a hazai kék-fehér alakulat, ám biztos, hogy a DVTK sem adja majd olcsón a bőrét.

Nem sok olyan mérkőzést lehet elképzelni, ahol könnyebb lenne megtippelni a győztes kilétét, mint a Diósgyőr Hungária kőrúti vendégjátékán. Az aktuális listavezető összecsapása a bajnokság „utolsó” csapata ellen (a Sopront kizárták, míg a Tatabánya már lélekben másodosztályú) minden bajnokságban fix egyes.

Garami József a hazaiak szakvezetője is természetesen győzelmet vár csapatától, de azért megfutotta a szokásos tiszteletköröket a találkozó kezdő sípszava előtt.

„Sok játékost igazoltak, akiknek a többsége rendszeresen szerepel a mérkőzéseken. Harcos, hajtós típusú futballisták alkotják a keretet, akik az utolsó pillanatig küzdenek, így nem lesz könnyű térdre kényszeríteni őket” – nyilatkozta Garami a kék-fehérek hivatalos honlapjának, az mtkhungaria.hu-nak.

„Remélem, hogy mihamarabb gólt szerzünk a meccsen és ezzel eldöntjük a meccs végkimenetelét” – tette hozzá a sok nagy csatát megélt mester, akinek a három sárga lapja miatt eltiltását töltő Horváth Levente pótlása okozza a legnagyobb problémát. A jobbhátvédet egyébként Rodenbücher István helyettesíti majd.

„Nehéz mérkőzés lesz, természetesen esélyesebb az MTK. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, majd kiderül, ez mire elég” – ez már természetesen Vágó Attila, a DVTK vezetőedzőjének a diósgyőri csapat honlapján megjelent kissé sablonosnak mondható véleménye.

Egyvalami biztos, és ez a két szakvezető véleményéből is kiderül: a mérkőzés képe valahogy úgy fog kinézni, hogy az MTK támad a Diósgyőr pedig hősiesen próbál védekezni, és kihasználni egy-két lehetőségét a hazai kapu előtt.

A mostani bajnokság negyedik fordulójában már megküzdött egymással a két csapat. Augusztusban Elek Norbert hosszabbításban szerzett találatával a DVTK 2-2-s döntetlenre mentette az összecsapást.

A 19. forduló záró találkozó hétfő délután 18 órakor veszi kezdetét.

SOPRONI LIGA

Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Szabó P., Kovács Z.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MTK DVTK
1 Végh Z. 26 Köteles
22 Rodenbücher 69 Mogyorósi
20 Lambulics 33 Hegedűs Gy.
16 Pintér Á. 54 Sebők V.
24 Pollák 3 Elek N.
17 Zsidai 14 Kamber
6 Szabó Á. 23 Pelecaci
7 Kulcsár, 6 Pintér Z.
19 Kanta J. 28 Virág A.
13 Hrepka 9 Simon A.
28 Urbán G. 19 Lipusz
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Vágó Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik