Urbányi István csapata a Nyíregyházát gázolná el a „gyorsító szakaszban”

Vágólapra másolva!
2008.04.07. 14:47
A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának 22. fordulójának záró mérkőzésén a találkozó előtt negyedik helyen álló Újpest a kilencedik Nyíregyházát fogadja. A lila-fehérek az elmúlt három bajnokijukon nem kaptak gólt, így egyértelműen ők a hétfői rangadó esélyesei, ám nem szabad félvállról venniük a nyírségieket.
Urbányi Istvánra (jobbra) a pálya szélén, míg Hajdú Norbertre a kezdőben várhat kulcsszerep
Fotó: Danis Barna
Urbányi Istvánra (jobbra) a pálya szélén, míg Hajdú Norbertre a kezdőben várhat kulcsszerep
Urbányi Istvánra (jobbra) a pálya szélén, míg Hajdú Norbertre a kezdőben várhat kulcsszerep
Fotó: Danis Barna
Urbányi Istvánra (jobbra) a pálya szélén, míg Hajdú Norbertre a kezdőben várhat kulcsszerep

„A tavaszi szezont három periódusra osztottunk fel – mindegyik öt-öt bajnoki mérkőzésből áll. Forma–1-es kifejezéssel élve: most érkeztünk a gyorsító szakaszba” – értékelte csapata téli szünet utáni teljesítményét az ujpestfc.hu-nak adott nyilatkozatában Urbányi István, a lila-fehérek vezetőedzője.

„Az elmúlt két mérkőzésen a szerencse is mellénk állt, de egy ilyen hosszú sorozatban szerencsére is szükség van a végső győzelemhez” – tette hozzá Urbányi, aki szerint a mostani ellenfél a Nyíregyháza igen masszívan védekező csapat, ám egy gyors góllal meg lehetne törni az ellenállását.

„A Paks is csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a győzelmet a nyírségiek ellen. Én ennek nem örülnék, mi remélem, hamarabb eldöntjük”.

Az Újpest helyzetét nem könnyíti meg, hogy a Vasas elleni (ahol azért a csapat játéka nem hasonlított Felipe Massa bahreini száguldozására) egyetlen találatot szerző Tisza Tibor három sárga lapja miatt nem vehet részt a hétfői találkozón.

Tiszán kívül nem lesz ott még a csapatban a vádlisérüléssel bajlódó Sasa Radulovic. Vermes Krisztián és Ivan Dudics pedig jelen pillanatban még nincs százszázalékos állapotban.

Az ellenoldal mestere, Révész Attila a tavaszi fordulókban eddig kísérletezett csapata összetételével, ám öt kör elteltével tapasztalatai alapján már a legjobb kezdőtizenegyet küldheti pályára a z Újpest ellen.

„Korábban is említettem, hogy a tavaszi szezonban új csapatot alakítunk ki, ami az elején kísérletezést is jelent. A már lejátszott öt mérkőzésen ez is befolyásolta a csapat összeállítását. Most már minden új játékosunk kapott bizonyítási lehetőséget, és azt is megláthattuk, hogy mik az erősségei vagy a gyengéi az újonnan érkezetteknek. Ezután már a legjobb formában lévő játékosok kerülnek a kezdőbe” – elemezte a kialakult helyzetet Révész a szpari.hu-n.

A csapatban Szilágyi Norbert és Bagoly Gábor sérülés, míg Miskolczi László sárgalapok miatt nem kaphat helyet. A nyíregyházi menedzser azonban nem nulla ponttal számol a hétfői találkozón.

„A játékosok már nem foglalkoznak a Paks elleni meccs történéseivel, a hétfői találkozóra koncentrálunk. Meglepetésre készülünk, pontot vagy pontokat akarunk szerezni a Megyeri úton” – vázolta óhaját Révész.

A mérkőzés délután 6 órakor a Megyeri úton kerül megrendezésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik