Nagy meccsek keleten: a Diósgyőr a bajnoki címvédő MTK-t fogadja

Vágólapra másolva!
2008.08.16. 09:44
A Soproni Liga 4. fordulójának első mérkőzésén az Újpest felülmúlta a Haladást, így a szombati öt meccs előtt kilenc pontjukkal a második helyen állnak a lila-fehérek, de a Paks, a Vasas és a ZTE is befoghatja őket egy győzelemmel. A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóit keleten rendezik.
Pintér Ádámnak (balra) ezúttal is meggyűlhet a baja a diósgyőri támadókkal
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Pintér Ádámnak (balra) ezúttal is meggyűlhet a baja a diósgyőri támadókkal
Pintér Ádámnak (balra) ezúttal is meggyűlhet a baja a diósgyőri támadókkal
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Pintér Ádámnak (balra) ezúttal is meggyűlhet a baja a diósgyőri támadókkal

Szombaton öt mérkőzésre kerül sor a Soproni Ligában. Az újonc Kecskemét Fehérváron próbálkozhat meg első pontja, pontjai megszerzésével, míg a Zalaegerszeg a Kaposvár, a Vasas a Siófok, a Paks pedig a Honvéd legyőzésével tapadhatna a közvetlen élmezőnyhöz.

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccseit azonban keleten rendezik. A tabellán négy ponttal álló MTK az ugyancsak négypontos Diósgyőrhöz látogat, míg a Nyíregyháza a listavezető Debrecent fogadja, igaz, ez utóbbi mérkőzést vasárnap rendezik.

Vágó Attila, a diósgyőriek vezetőedzője a Nemzeti Sport azon kérdésére, hogy miért érdemes megnézni a DVTK–MTK mérkőzést, egyértelmű választ adott: „a diósgyőri gólok miatt!”.

„Csodálatosak a szurkolóink, akik előtt nem állhatunk be bekkelni, még ha a bajnok is jön hozzánk. Szóval támadunk, és aki nem tudja, micsoda hangulatot teremtenek a drukkereink, jöjjön el! Akik pedig tudják, azok is. Diósgyőrben mindig rúgunk gólt, s ígérem: ezúttal is betalálunk” – fogalmazott magabiztosan Vágó Attila.

Az MTK kapusa, Végh Zoltán nem tart a diósgyőri szurkolóktól, és úgy érzi, hogy csapata a kezdeti nehézségek után rátalált a helyes útra.

„Bizonyítjuk szurkolóinknak, hogy a Vasas elleni győzelmünkkel végérvényesen összeállt az együttes. Tudjuk, hogy a hazaiakat lelkes tábor buzdítja, de a miliő minket is inspirál. Az előző két évben látványos meccseket vívtunk a DVTK stadionjában, s ez így lesz most is” – mondta Végh.

A vendégek dolgát azonban megnehzítheti, hogy Urbán Gábor és Kanta József sérülés miatt hiányzik majd, míg Mladen Lambulics eltiltás miatt nem léphet pályára. Igaz, hazai oldalon is lesz hiányzó, Sebők Vilmos ugyancsak eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a találkozót.

Miskolcon az elmúlt szezonban változatos meccsen 2–2-es döntetlent játszott a két fél, míg a 2006–2007-es évadban 1–0-ra nyertek a vendégek.

A hazaiak a legutóbbi öt DVTK–MTK mérkőzésen egyszer sem tudtak nyerni, de most egy győzelemmel akár még a tabella harmadik helyére is feljöhetnének négy forduló után, míg a bajnok fővárosiak az idei második győzelmükre hajtanak, azaz két (magyar viszonyok között) motivált együttes remek küzdelmét hozhatja a szombaton 20 órakor kezdődő összecsapás.

SOPRONI LIGA

A 4. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Újpest–Haladás 1–0 (pénteken játszották)
Diósgyőr–MTK szombat, 20:00
Siófok–Vasas szombat, 20:00
Fehérvár–Kecskemét szombat, 20:00
ZTE–Kaposvár szombat, 20:00
Paks–Bp. Honvéd szombat, 20:00
Nyíregyháza–Debrecen vasárnap, 20:00
Győr–REAC vasárnap, 20:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik