Győzelemmel búcsúzna az Újpest idei utolsó hazai bajnokiján

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 12:19
A Soproni Liga 14. fordulójának nyitó mérkőzésén este 19 órakor a bajnokesélyes, tizenegy mérkőzés óta veretlen Újpest fogadja az eddig a vártnál gyengébben teljesítő Győri ETO-t a Szusza Ferenc Stadionban.
A liláknak van miért törleszteniük, de most ők az esélyesek
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
A liláknak van miért törleszteniük, de most ők az esélyesek
A liláknak van miért törleszteniük, de most ők az esélyesek
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
A liláknak van miért törleszteniük, de most ők az esélyesek

Ma este utoljára játszik hazai közönsége előtt az Újpest az őszi idényben. A bajnoki címre hajtó a lilák az előző szezonban bronzérmet szerző, a mostani bajnokságban azonban egyelőre nem brillírozó Győri ETO csapatát fogadják.

A negyedik kerületiek edzője, Szentes Lázár a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott.

„A Győr lényegesen gyengébben teljesít, mint azt sokan várták, de ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk. Biztosan sok pluszenergiát mozgósítanak annak érdekében, hogy e rossz sorozatuknak véget vessenek, de mi is ehhez fogunk alkalmazkodni, és csak a győzelemre törekszünk majd. Változatos, jó mérkőzésre számítok” – mondta Szentes.

A hazaiak vezetőedzője korábban játékosként (1982-ben bajnok) és edzőként is szerepelt Győrben.

„Győri vagyok, de ez az ETO már nem az az ETO. Amikor lebontották a régi stadion maratoni kapuját, az utolsó emlékem is eltűnt” – tette hozzá a szakvezető.

A keretben továbbra is sérült Kincses Péter és Tisza Tibor, de mellettük csak a ZTE ellen kiállított Lipták Zoltánra nem számíthat a lilák szakvezetője.

Győrben nem úgy szerepel a csapat, ahogy azt előzetesen várni lehetett. A Rába-partiak tizenhárom mérkőzésükből ötöt nyertek meg, egyet adtak döntetlenre, és hétszer vonulhattak vesztesként az öltözőbe az őszi szezon során, és így a tabella tizedik helyén állnak.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
„Most sem lesz könnyű dolgunk, a papírforma és az idegenbeli mérlegünk sem nekünk kedvez. Ennek ellenére bízom a srácokban, a héten igyekeztünk felkészülni az Újpestből, videóztunk, megpróbáltunk tanácsokat adni, hogy hol és hogyan, milyen fortélyokkal üthetünk rést az UTE védelmén. Minden szempontból örömteli lenne, ha meglepetést tudnánk szerezni a Megyeri úton” – mondta el a zöld-fehérek vezetőedzője, Egervári Sándor a klub hivatalos honlapján.

A liláknak van miért törleszteniük, ugyanis az ETO tavaly oda-vissza legyőzte, ráadásul az utolsó fordulóban a dobogóról is letaszította őket. Legutóbb májusban randevúztak, akkor 1–1-es félidő után még két gólt szerezve nyertek Stark Péterék.

Az esti mérkőzést Mészáros István vezeti. A strandlabdarúgó-világbajnokságon is bíráskodó játékvezető az Újpestnek a Debrecen és a Honvéd elleni idegenbeli találkozóját vezette ebben az idényben, míg a Győrnek a harmadik fordulóban fújt utoljára, akkor a zöld-fehérek 1–0-s vereséget szenvedtek Kecskeméten.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Az Újpest FC várható kezdőcsapata: Balajcza – Dudics, Korcsmár, Cutuk, Mijadinoszki – Bori, Sándor, Bozsics, Pollák – Kabát, Rajczi
A Győri ETO FC várható kezdőcsapata: Stevanovics – Tokody, Supics, Zámbó, Völgyi – Böőr, Bank, Józsi, Bicák – Pákolicz, Bajzát


A forduló további mérkőzései

SZOMBAT
15.00 KTE-Ereco–MTK
18.00 Kaposvár–Vasas
18.00 Haladás–Paks
18.00 DVSC–DVTK
18.00 Nyíregyháza–Fehérvár
18.00 REAC–Honvéd

VASÁRNAP
15.00 Siófok–ZTE
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik