A Fehérvár 3–1-es összesítéssel búcsúztatta a Győrt, és már döntős

Vágólapra másolva!
2009.04.08. 20:14
A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a Győri ETO FC hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Fehérvár ellen. A győriek az első félidőben jószerével el sem jutottak a vendégek kapujáig. A szünetben Dragoljub Bekvalac mester hármat is cserélt, és a szünet után rögtön vezetést is szerzett a Győr, de később André Alves egyenlített, s mivel újabb gól már nem született, 3–1-es összesítéssel a vendégek jutottak tovább.
Józsi György (balra) főszerepet játszott a győriek góljában
Fotó: NS-archív
Józsi György (balra) főszerepet játszott a győriek góljában
Józsi György (balra) főszerepet játszott a győriek góljában
Fotó: NS-archív
Józsi György (balra) főszerepet játszott a győriek góljában
Az FC Fehérvár–Győri ETO Ligakupa-elődöntő első felvonásán a fehérváriak 2–0-ra győztek, de a találkozó nem erről, hanem a győriek észt játékosa, Jarmo Ahjupera súlyos sérüléséről maradt emlékezetes, aki a boszniai szerb Marko Andiccsal való ütközés után kettős lábszárcsonttörést szenvedett.

A győriek így a mai visszavágón a jelenleg is kórházban ápolt társukért is játszottak, no meg a szurkolókért, akik ingyen tekinthették meg a találkozót.

Az első félidőben azonban a pluszmotiváció nem érződött a hazaiak játékán, ugyanis a fehérváriak álltak közelebb a gólszerzéshez.

A montenegrói Goran Vujovics kétszer is megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek. A 33. percben 22 méterről lőtt, de kísérletét Szasa Sztevanovics kapus hatástalanította, míg hat perccel később három védő szorításából, 14 méterről próbálkozott lövéssel, de a szerb kapus ismét védett.

A győriek egyetlen lehetőségét az első félidőben a grúz Rati Alekszidze hagyta ki, aki egy röviden sikerült felszabadítás után lőtt jócskán kapu mellé.

A szünetben cserélt a Győr, és ez meg is hozta az eredményét: a 46. percben a nem sokkal korábban beálló gaboni Arsene Copa jutatta vezetéshez a hazaiakat.

A Győri ETO FC II keretéhez tartozó 20 éves csatár azt követően helyezett a hálóba, hogy Józsi György 17 méterről leadott lövése kipattant a vendégek kapusáról, a szerb Nenad Filipovicsról. Érdekesség, hogy Copához hasonlóan Józsi is a szünetben állt be csereként.

A 60. percben Alekszidze növelhette volna a hazaiak előnyét, de a csatár lemaradt a szlovák Mário Bicák bal oldali beadásáról, egy perccel később pedig a Fehérvár eldöntötte a továbbjutást. Az első meccsen is eredményes André Alves egy jobb oldali szöglet után fejelt a hálóba.

A folytatásban még Bicáknak és Alekszidzének is volt helyzete, de ezek kimaradtak, így 3–1-es összesítéssel a Fehérvár jutott a döntőbe.

A másik elődöntőben csütörtökön a Budapest Honvéd a PMFC-hez látogat, az első meccset 1–0-ra a pécsiek nyerték meg.

LIGAKUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI ETO FC–FC FEHÉRVÁR 1–1 (0–0)
Győr, ETO Park, 2500 néző. Vezette: Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán)
GYŐR: Sztevanovics – Dorogi (Copa, a szünetben), Sztanisics, Zámbó, Völgyi (Neziri, 29.) – Odikadze, Pilibaitis, Jäkl (Nyári, 73.), Kiss M. (Józsi, a szünetben) – Sánta (Bicak, a szünetben) – Aleksidze . Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac
FEHÉRVÁR: Filipovics – Lázár, Koller, Horváth G., Mohl – Nagy D. (Kulcsár, a szünetben), Farkas B. (Dos Santos, 75.), Tkacsuk, Elek (Szakály D., a szünetben) – Alves (Silva, 64.), Vujovics (Karadzics, 78.). Vezetőedző: Varga István
Gólszerző: Copa (1–0) a 47., Alves (1–1) a 61. percben
Tj: az FC Fehérvár, 3–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik