Sisa: A lapátos emberek már dobálták ránk a földet, de felálltunk

Vágólapra másolva!
2009.05.27. 10:08
Nem túl színvonalas, de szikrázóan kemény meccsen a Honvéd kedden megőrizte Győrben szerzett előnyét, és 1–0-s összesítéssel hódította el a Magyar Kupát. A kispesti szurkolóknak ebben a szezonban nem sok örömük volt csapatuk játékában, ahogy Sisa Tibor fogalmazott, a „lapátos emberek” már dobálták a csapatra a földet, a gárda mégis fel tudott állni, kupát nyert, és készülhet a nemzetközi porondra, amiért a szakvezető szerint minden játékosa dicséretet érdemel.
Sisa Tibort és csapatát már sookan temették, tegnap viszont az egekbe emelték
Fotó: Meggyesi Bálint
Sisa Tibort és csapatát már sookan temették, tegnap viszont az egekbe emelték
Sisa Tibort és csapatát már sookan temették, tegnap viszont az egekbe emelték
Fotó: Meggyesi Bálint
Sisa Tibort és csapatát már sookan temették, tegnap viszont az egekbe emelték

A szurkolókat a rendezők először nem engedték be a pályára, de amikor a játékosok átvették a kupát, akkor már szabad volt az út. Igaz, ezt a futballisták már nem várták meg, a hatalmas tumultusban pánikszerűen sprinteltek az öltöző felé, ahol a levegőbe dobálták Sisa Tibor trénert.

De hol a kupa?” – kérdezte valaki, majd végszóra George F. Hemingway, a hazaiak tulajdonosa sétált be az ajtón a trófeával. „Csak a Kispest! Csak a Kispest!” – zúgott az öltöző, miközben a kör közepén álló tulajdonost locsolták pezsgővel, aki aligha bánta, hogy úszik az alkoholban.

„Nagyon jól felmondták a leckét a játékosok. A Győr remek csapat, de azt mondhatom, hogy a két meccsen helyzetet se nagyon tudtak kialakítani ellenünk. Ha 1–10-es skálán kell osztályoznom csapatom teljesítményét, 10-est kaphat az osztály” – kezdte értékelését Sisa Tibor, a Honvéd szakvezetője, miután a kispesti klub fennállása során hetedszer elhódította a Magyar Kupát.

„A fináléban mutatott teljesítményükért minden dicséretet megérdemelnek labdarúgóink, akik nagyon sokat tettek a sikerért. A bajnokságban mély gödörben voltunk, a »lapátos emberek« már dobálták ránk a földet, és ebből a helyzetből sikerül ezt a fordulatot véghezvinniük” – mondta a Nemzeti Sportnak Sisa Tibor, aki a kupagyőzelemmel klubedzői pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el.

A győriek szakvezetője amiatt bosszankodott a kedden 0–0-s végeredménnyel zárult visszavágó után, hogy tulajdonképpen egyetlen buta egyéni hiba döntötte el a kupa sorsát, no meg a visszavágón Zoran Supcs kiállítása.

„Egy kupadöntőn bármi megtörténhet, és az első meccsen elkövetett hatalmas egyéni hiba eldöntötte a párharcot. Egyébként Supicsot már a kiállítás előtt le akartam cserélni, így különösen bosszantó, hogy piros lapot kapott” – nyilatkozta Dragoljub Bekvalac, aki sok sikert kívánt a kispestieknek a nemzetközi kupaszerepléshez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik