Döntetlennel kezdett Urbányi Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2010.04.10. 18:33
Címkék
A magyar labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén hazai pályán játszott 2–2-es döntetlent a Kecskemét a Budapest Honvéddal. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést Gyagya Attila öngóljának köszönhetően, a lila-fehérek fordítottak: Montvai Tibor és Némedi Norbert talált be. Végül azonban az olasz Angelo Vaccaro pontot mentett a kispesteknek a találkozó hajrájában.
Montvai végül csak egy pontnak örülhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Montvai végül csak egy pontnak örülhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Montvai végül csak egy pontnak örülhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Montvai végül csak egy pontnak örülhetett (Fotó: Németh Ferenc)
Montvai végül csak egy pontnak örülhetett (Fotó: Németh Ferenc)

Szombat délután szép, napos időben fogadta a 12. helyen álló Kecskeméti TE a 14. pozícióban állomásozó Budapest Honvéd gárdáját. A találkozó előtt egyperces néma gyászszünettel megemlékeztek a péntek este 65 éves korában elhunyt korábbi kiváló ferencvárosi labdarúgóról, Varga Zoltánról.

Az összecsapás első nagy helyzetét a Honvéd hagyta ki, pontosabban Viliam Macko. A szlovák középpályás Diego beadása után öt méterről kapu fölé lőtt. A hazaiak új edzőjüket, Urbányi Istvánt nem kápráztatták el játékukkal az első húsz percben, hiszen jobbára a Honvéd játszott mezőnyfölényben.

A 27. percben Dieng Abass lövését kellett védenie Filip Lazareanunak, majd Diego próbálkozott, de kapu fölé ment a labda. A folytatásban is a kispestiek akarata érvényesült, sőt a szünet előtt meg is szerezték a vezetést. A 42. percben Macko bal oldali szabadrúgását középen megcsúsztatta Moreira, még Bajner Bálint is beleért a labdába, ami végül Gyagya Attila sarkáról pattant a kapuba.

A félidő utolsó percében még egyszer a hazai kapuba került a labda, de Abass gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

A második játékrész elején fölénybe került a Kecskemét. Előbb Csordás Csaba, majd Csukics veszélyeztetett, de eredménytelenül. A 62. percben viszont már egyenlített a KTE. A csereként beálló Némedi Norbert beívelését kotorta három méterről a kapuba Montvai Tibor. A 65. percben gólt reklamáltak a kispesti játékosok, de jogtalanul, ugyanis Abass fejesét még a gólvonalon állította meg Lazareanu.

A 71. percben már vezetett a KTE. Bori Gábor szabadrúgásába ért bele kézzel Moreira, amiért büntetőt kaptak a hazaiak. A labda mögé Némedi állt, s magabiztosan a léc alá lőtt. Ám a győzelem elmaradt, mivel a 84. percben Coira ívelte a védők mögé a labdát, a Schindler Szabolcsot lerajtoló Diego középre passzolt Angelo Vaccaróhoz, aki hét méterről az üres kapuba lőtt.

A 2–2-es döntetlen igazságosnak mondható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik