Játékvezetés: Vad II István lesz az U20-as vb legfiatalabb sípmestere

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 18:07
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezető bizottsága kijelölte a 2011. július 28. és augusztus 20. között, Kolumbiában megrendezésre kerülő U20-as világbajnokság játékvezetőit, akik között ott lesz Vad II István is – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján.

Az elmúlt évi eredményei alapján a nemzetközi szövetség a hat európai trió egyikeként a Vad II István, Ring György és Szpisják Zsolt alkotta csapatot is jelölte a rangos tornára.

A résztvevőknek extra körülményekkel kell számolniuk, hiszen a 2640 méteres tengerszint feletti magasság komoly fizikai felkészültséget igényel. Európát egyébként a magyar hármas mellett angol, svéd, török, osztrák és skót játékvezetők képviselik. Érdekesség, hogy a játékvezetők közül Vad II István, míg az összes európai trió tagjai közül Ring György lesz a legfiatalabb résztvevője a tornának.

A június-júliusi, németországi női felnőtt-világbajnokság után – ahol Gaál Gyöngyi fújja majd a sípot – így újabb világversenyen működnek közre magyar játékvezetők.

Mindezek mellett a jelenleg Szerbiában zajló U17 Európa-bajnokságon Tóth Vencel, a közelgő olaszországi U19-es női Eb-döntőn Hima Andrea, a Franciaországban rendezendő ifjúsági tornán az Andó-Szabó Sándor, Tóth Vencel, Lémon Oszkár alkotta játékvezetői trió vesz részt, valamint – ami egyelőre biztos – két egyiptomi és egy katari mérkőzés is vár a jövő héten a meghívott magyar játékvezetőkre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik