Kezdődik a tánc: a bajnoki címért harcba induló Loki a Vasast fogadja

Vágólapra másolva!
2011.07.15. 11:35
Címkék
„Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk." Ma délután 18 órától a DVSC-TEVA–Vasas mérkőzéssel kezdetét veszi a 110 éves múltra visszatekintő magyar élvonalbeli bajnokság, a labdarúgó NB I 2011–2012-es kiírása. A héten négy részben már felvezettük a szezont és Sportlegek sorozatunk névshowjában egy kicsit ki is tekintettünk, most pedig a nyitó meccs főszereplőivel foglalkozunk, a bajnokesélyes Debrecennel és a jelentősen átalakuló, de cseppet sem lebecsülendő Vasassal.

Adamo Coulibalyék tavasszal öt gólt rúgtak a Vasasnak (Fotó: Balázs Bence)
Adamo Coulibalyék tavasszal öt gólt rúgtak a Vasasnak (Fotó: Balázs Bence)
Adamo Coulibalyék tavasszal öt gólt rúgtak a Vasasnak (Fotó: Balázs Bence)
Adamo Coulibalyék tavasszal öt gólt rúgtak a Vasasnak (Fotó: Balázs Bence)
Adamo Coulibalyék tavasszal öt gólt rúgtak a Vasasnak (Fotó: Balázs Bence)

 


A DVSC a nyáron négy légióssal erősödött, és eddigi mutatóik alapján az Adnan Alisic, Stevo Nikolic, Vjatseslav Zahovaiko, Selim Bouadla négyes valóban erősítést jelenthet a Debrecennek (bár utóbbi játékosnak tegnapig még nem érkezett meg a játékengedélye).

A Lokiból a nyáron a meghatározó emberek közül csak Czvitkovics Péter távozott, így jelenleg a bőség zavarával „küzd" Kondás Elemér szakvezető, aki tegnap délután még nem tudta megmondani, hogy az újak közül leül-e valaki a kispadra a első, Vasas elleni meccsen. Azzal azonban a szakember is tisztában van, hogy a megerősödött és a nemzetközi szereplés által ezúttal nem terhelt csapatának nem lehet más célja az új idényben, mint a bajnokság megnyerése.

„Nem emelnék ki senkit sem, egységes csapatot szeretnénk kialakítani. A cél nem lehet más, mint a bajnoki cím megkaparintása, de biztosan nem lesz egyszerű, sok a hasonló képességű, erős együttes. Sokan tértek vissza kölcsönből, így Máté Péter, Rezes László, Szilágyi Péter és Korhut Mihály, ők segítségünkre lehetnek, de természetesen meg kell küzdeniük a csapatba kerülésért. Az új szerzemények, így Selim Bouadla, Adnan Alisic, Vjatseslav Zahovaiko és Stevo Nikolic később csatlakozott a csapathoz, ráadásul még nem mindenkinek van rendben a papírja. De attól függetlenül, hogy közülük valaki leül a kispadra a Vasas ellen, még be kell épülniük. Ez pedig nem megy egyik napról a másikra..." – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője.

A szakember az előző idényben éppen a Vasas ellen mutatkozott be vezetőedzőként a DVSC kispadján, akkor 5–1-re nyert a Loki, ez is növelheti a debreceniek önbizalmát a mai meccs előtt.

NB I-es adatbank
NB I-es adatbank

A Lokitól egyébként nem csak Debrecenben várnak bajnoki címet: a Nemzeti Sport szakértői közül Bognár György és Détári Lajos is a DVSC-t várja az első helyre.

A Vasast a Nemzeti Sport Online olvasói a 8–12. helyre várják – legalábbis ez derült ki a héten indított szavazásunkból.

Az angyalföldieket nyár elején, amikor több kulcsjátékos is távozott, sokan temették, ám Komjáti András a Nemzeti Sportnak adott vészjósló nyilatkozatával megrázta a vészharangot, azt követően elkezdtek érkezni az új játékosok a csapathoz, és a szezonkezdetre ütőképesnek tűnő csapat alakult ki a Vasasnál. A fő kérdés az, mikorra válik egységessé a hét új játékost szerződtető piros-kék alakulat.

 

Érdekesség, hogy a DVSC ellen bemutatkozhat a Vasasban a korábbi horvát utánpótlás-válogatott csatár, Marko Simic, akit télen a Loki is tesztelt, de nem kapott szerződést Debrecenben.

„Egyelőre nehéz bemérni az esélyeket, mindenesetre az első hatban szeretnénk végezni, ez az egyértelmű célunk. Az alapcsapatból, ami a fejemben már összeállt, hat ember új, és a sérülésekkel és a később bekapcsolódók beépítésével is meg kellett birkóznunk. Az örökifjú Bárányos Zsolttól sokat várok, legyen vezéregyéniség, de hát ezért is szerződtettük. Remélhetőleg a két támadó, Honma Kazuo és Marko Simic is megfelel az elvárásoknak. Sok kritika ért a tavasszal, hogy védekező típusú futballt játszunk, noha védőből és támadóból is rendre öten voltak egyszerre a pályán. Ami azért nem a defenzív futball jellemzője" – foglalta össze várakozásait a szezont illetően a Vasas szakvezetője, Komjáti András.

„Miután nyitómeccs lesz, a motivációval biztosan nem lesz baj, ugyanakkor a hőség kétségtelenül befolyásoló tényező. Túl kell tenni magunkat rajta, attól pedig cseppet sem tartok, hogy langyos kis kilencven perc elé nézünk" – tette hozzá a mester a mai találkozót illetően.

A TALÁLKOZÓT, AHOGY AZ IDÉNY ÖSSZES MECCSÉT, NYOMON KÖVETHETI A NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

 

 

NB I – AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA ÉS JÁTÉKVEZETŐI
DVSC-Teva–Vasas (júl. 15., péntek, 18.00; Sport M)Andó-Szabó Sándor
DVTK–ZTE (júl. 16., szombat, 17.30; Sport 1)Vad II István
PMFC–Haladás (júl. 16., szombat, 19.00)Németh Ádám
Újpest–Pápa (júl. 16., szombat, 20.00; Sport 1)Oláh Gábor
Honvéd–Győr (júl. 17., vasárnap, 16.00; m1)Iványi Zoltán
Kaposvár–FTC (júl. 17., vasárnap, 18.00; Sport 2)Kassai Viktor
Paks–Kecskemét (júl. 17., vasárnap, 19.00)Solymosi Péter

A vasárnapra kiírt Siófok–Videoton találkozót – a BL-selejtezőt játszó bajnokcsapat kérésére – elhalasztották, az új időpont még nem ismert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik