Szuperkupa: Paulo Sousa szerint a győzni akarás volt a siker kulcsa

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 21:15
Címkék
A portugál szakember, Paulo Sousa magyarországi debütálása szó szerint szuperre sikeredett: a megújult Videoton revánsot vett a kupagyőztes Kecskeméten a Szuperkupa fináléjában.

„Nehéz mérkőzés volt, a kiállítás miatt át kellett gondolni a tennivalókat a pályán – nyilatkozta a Sport1 kamerái előtt az egykori kiváló középpályás, a visszafogottan ünneplő Paulo Sousa. – A győzni akarás volt a győzelem kulcsa a döntőben. Összességében többet vártam, eseménydúsabb mérkőzésre számítottam, meglátásom szerint a nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra, de játékosaim fizikai felkészültségének nagy szerepe volt abban, hogy el tudtuk hódítani a kupát. Tujvel ezért védett Bozsovics helyett, mert minden posztra plusz egy emberem van, mindenkinek készen kell állnia a harcra."Paulo Sousa. – A győzni akarás volt a győzelem kulcsa a döntőben. Összességében többet vártam, eseménydúsabb mérkőzésre számítottam, meglátásom szerint a nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra, de játékosaim fizikai felkészültségének nagy szerepe volt abban, hogy el tudtuk hódítani a kupát. Tujvel ezért védett Bozsovics helyett, mert minden posztra plusz egy emberem van, mindenkinek készen kell állnia a harcra."

Tomiszlav Szivics, a Kecskemét edzője szerint a helyzetkihasználás döntötte el a Szuperkupa tartózkodási helyét.

„Jó mérkőzést játszottunk, véleményem szerint az első félidő a taktikáról szólt, hiszen mindkét csapat igyekezett lezárni a területeket. A második játékrészben csapatomnak több alkalma is volt a gólszerzésre, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Az ellenfél minőségi kulcsjátékosa aztán büntetett. Innentől kezdve már a csütörtöki Európa-liga mérkőzésre készülünk."

A SZUPERKUPA-DÖNTŐ ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik