ZTE: Prukner megkapta a szokásos sálat, de viseletének feltétele van

Vágólapra másolva!
2011.09.14. 09:28
Prukner László egyebek mellett arról is nevezetes, hogy aktuális klubja szurkolói sálját viselve is nyilvánvalóvá teszi munkája iránti elkötelezettségét. A labdarúgó NB I utolsó helyén álló ZTE-t rövid ideje irányító edző erről is beszélt a minap.

„A kaposvári sálat több év elteltével kaptam a Rákóczi-drukkerektől – idézi a ZTE honlapja a Metropolnak nyilatkozó edzőt. – A Ferencvárosnál az Üllői útra kerülésem után szinte azonnal a bizalmukba fogadtak a szurkolók, s ők is adtak egy sálat. S talán valamit jelent, hogy a ZTE B-közép máris megajándékozott."

A kérdés már csak az, mikor láthatják a nézők a ruhadarabot munka közben, a partvonal mellett az edző nyakában. Prukner tömör válasza:

„Mihelyst a saját szakmai arculatomra tudom formálni a ZTE-t."

A kaposvári munkásságával ismertté vált szakember arról is beszélt: egyelőre nem érzi azt, hogy a somogyi megyeszékhelytől nem túl messzire fekvő Zalaegerszegen korábbi riválist látnának benne.

„Jó a kapcsolat a két klub között, nincs olyan éles rivalizálás, mint mondjuk a Haladás és a Zete között. Persze, az utóbbi hét évben, Amióta a Rákóczi gyökeret eresztett az NB I-ben, egyre inkább vetélytársként tekintenek rá Zalaegerszegen is."

ZÖLD-FEHÉRBŐL KÉK-FEHÉR

Prukner László korábbi két élvonalbeli csapata, a Kaposvári Rákóczi és a Ferencváros klubszíne egyaránt zöld-fehér, így amikor a szakember Kaposvárról a főváros IX. kerületébe „költözött át", nem kellett új színösszeállítást megszoknia. Zalaegerszegre szerződve kék-fehér sálat kapott a szurkolóktól, hiszen a ZTE klubszíne kék-fehér. Az idősebb szurkolók viszont még emlékeznek arra, hogy a zalaegerszegi csapatnak korábban zöld-fehér volt a színe, az NB I-be való 1972-es feljutáskor még így ismerte meg az ország a gárdát. 1978-ban aztán a ZTE egyesült a Zalaegerszegi Építőkkel, és a klub színe (az Építőktől„örökölve") kék-fehér lett. Ha nincs az akkori színváltoztatás, akkor Prukner László elmondhatná: eddig csak zöld-fehér klubnál dolgozott az NB I-ben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik