A fiatal Fradi ikszelt, Nagy Erik bombagólt lőtt

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 18:26
null
Ricardo Moniz ezúttal a fiatalok teljesítményére volt kíváncsi (Fotó: blikk.hu – archív)
Felkészülési mérkőzésen Belekben a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a fehérorosz Dnyepr Mogiljevvel. Ricardo Moniz vezetőedző ezúttal több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget adott – a zöld-fehérek találatát például Nagy Erik szerezte.


A Belekben edzőtáborozó Ferencváros négy mérkőzést játszik öt nap alatt, így Ricardo Moniz vezetőedző jócskán tesztelheti játékosait, s keresheti az ideális összeállítást. Ma jó néhány fiatal játékos teljesítményére is kíváncsi volt a holland mester, ennek megfelelően elsőre meglepő összeállításban kezdett a Ferencváros.

A Fradi kezdőcsapatában öt utánpótláskorú játékos kapott szerepet, a fiatalok pedig remekül helyt álltak a Dnyepr Mogiljev elleni felkészülési találkozón. A fehérorosz csapat legutóbb megnyerte a másodosztály küzdelmeit, így feljutott az élvonalba.

A Ranilovic – Kárász, Batik, Junior Fell, Sváb – Csillus, Nagy E. (Kónya, 61.) – Bokányi, Somália, Orosz – Erdei V. összeállításban szereplő zöld-fehérek az első félidőben meg is szerezték a vezetést, méghozzá nem akármilyen találattal: Nagy Erik gondolt egy merészet a 35. percben, s távolról bombagólt ragasztott a Dnyepr Mogiljev kapujába. 1–0

A második félidő közepén aztán Csillus kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. Vlagyimir Jurcsenko rosszul lőtte, és Ranilovic érezte is az irányt, a labda mégis a kapu bal oldalában kötött ki. 1–1

A hajrában a fehéroroszoknak több helyzetük volt, de egyik csapat sem szerzett már újabb gólt. Ellenben Batik Bencébe teljesen feleslegesen beleszállt egy Dnyepr-játékos, így a fehéroroszok tíz emberrel fejezték be a találkozót.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz) 1–1
(Nagy E. 35., ill. Jurcsenko 67. – 11-esből)

LEFEJELÉS UTÁN DULAKODÁS

A találkozó utolsó percében, 1–1-es állásnál a mogilevi Dmitrij Kovb szabálytalankodott Batik Bencével szemben, majd a gyepről felálló magyar játékost lefejelte. Amint az a fradi.hu oldalra feltett felvételen látható, ezt követően a pályán lévő játékosok, valamint a kispadon ülők odarohantak, és nagy lökdösődés kezdődött.

Vámos Zoltán kommunikációs igazgató, aki ott volt a mérkőzésen, az MTI-nek a szabálytalanságról annyit mondott, hogy Batik szája alatt a bőr felrepedt, a fehérorosz játékost pedig a lefejelésért kiállították. A dulakodást nem minősítette. A csetepatéról a fehérorosz média is beszámolt.

 

Forrás: MTI

 

FERENCVÁROS
Felkészülés kezdete: január 3.
Tervezett edzőtábor: január 15–24., Spanyolország (Marbella); február 8–15., Törökország (Belek)
LEJÁTSZOTT ÉS TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.
Ferencváros–Paks II 4–0 (Batik 2, Böde, Júnior Fell)
Január 18. Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Böde 2, Otten)
Január 19. Ferencváros–CFR Cluj (romániai) 0–1
Január 21. Ferencváros–FC Basel (svájci) 2–2 (Csukics, Böde)
Január 23. Ferencváros–Steaua Bucuresti (román) 2–1 (Somália, Csukics)
Január 28.Ferencváros–Vác 3–0 (Böde, Holman, Batik)
Január 29.
Ferencváros–Szolnok 2–1 (Zseravica, Orosz)
Február 2. (Szekszárd)
Ferencváros–PMFC 4–1 (Csukics, Aborah, Perics, Otten)
Február 6. (Lipót) Ferencváros–MFK Ruzomberok (szlovák) 3–3 (Orosz, Somália, Perics)
Február 10., 17.00 Ferencváros–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz) 1–1
Február 11., 17.00 Ferencváros–FC Brasov (román)
Február 13., 17.00
Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14., 17.00
Ferencváros–MFK Kosice (szlovákiai)
Február 23.Ferencváros–Tatran Presov (szlovákiai)
Február 24., 11.00
Ferencváros–Szigetszentmiklósi TK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik