FTC: Monizban megvan, ami a nagy edzőkre jellemző - Buzsáky

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.16. 11:07
null
Buzsáky Ákos (kékben) bajnoki címre és nemzetközi kupaszereplésre vágyik az FTC-vel (Fotó: Action Images – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a múlt héten szerződtette Buzsáky Ákost, aki a Digi Sport Reggeli Start műsorában elmondta, nem levezetni tért haza Magyarországra.



„Az egyik motivációs tényező számomra a Ferencvárost körülvevő szurkolói közeg volt, ami nagyon hasonlít az európai élcsapatoknál látottakhoz – kezdte mondandóját Buzsáky Ákos, az FTC új szerzeménye. Szerettem volna olyan csapatba hazatérni, amelynél a kinti körülmények megtalálhatóak. Ricardo Moniz ehhez van hozzászokva, ezt az atmoszférát próbálja Magyarországra varázsolni. Ehhez nélkülözhetetlenek a megfelelő feltételek, a pályák minősége és a csapattal dolgozó szakemberek hozzáértése is.”

„Az elmúlt évem felemásra sikerült, főleg a sérülés miatt. Pozitív, hogy ismét egészséges vagyok, vannak ambícióim, nem gondolom, hogy a Ferencváros visszalépés lenne. Február végén műtöttek, a rehabilitáció alatt néhány NB I-es csapattól volt megkeresés, de egyik sem volt komoly. A Fradinál adódott a lehetőség, négy hétig edzhettem a klubnál. Itt épp olyan szakmai munkát tudtam végezni, amire most szükségem volt.”

Buzsáky kitért Ricardo Moniz vezetőedzőre is, illetve elmondta, van benne némi szomorúság, hogy nem az Újpest ellen debütálhat a Ferencvárosban.

„Még egy-két hétre szükségem van, hogy pályára léphessek, de már látom a fényt az alagút végén. A Fradinál végzett edzésmunkával el fogom érni a legjobb formám, mindig a legtöbbet próbálom majd kihozni magamból. Ha egészséges leszek, tudok segíteni a csapatnak.

Moniz meghonosított egy játékstílust, amihez alkalmazkodni kell a játékosoknak, ehhez viszont idő kell. Lehet látni, a Fradi lépeget előre, az idén a nemzetközi porondra való kilépés a cél, a játékosállomány ehhez adva van. A Fradinak mindig a bajnoki címre kell törekednie, az idén ennek van realitása is.”

„Moniz hasonló típusú edző, mint az MTK-nál Henk ten Cate volt. Kemények az edzések, amit én szinte igényelek. Kívülről is látszik az ő fanatizmusa, mindent megtesz a csapatáért. Ami a nagy edzőkre is igaz, az benne is megvan. Az öltöző atmoszféráját maximálisan védi, nem engedi senkinek, hogy megbontsa.”

„Nyilván szomorú vagyok, mert az Újpest ellen bemutatkozni a Fradiban nagy dolog lett volna, de hosszú távon ez célravezetőbb. Szükségem van még erre a kéthétnyi kemény munkára” – tette hozzá Buzsáky, aki beszélt a magyar válogatottról is.

„Jó lenne ismét magamra húzni a címeres mezt, de azt gondolom, mindennek eljön a maga ideje. Ha jól teljesítek, ki tudok emelkedni az NB I-ben, akkor el fog jönni ez a pillanat is. Nem azért jöttem haza, hogy levezessek, bajnokságot akarok nyerni, kijutni a nemzetközi porondra. Ezzel a szakmai munkával pedig ez nem lehetetlen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik