Kövesden kinyílt a gólzsák, a Loki után az ETO-t is megcsípnék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.23. 11:54
A labdarúgó NB I-ben ma öt meccset rendeznek. A bajnok Győr az előző szezonban az NB II Keleti csoportját megnyerő Mezőkövesdhez látogat. A második helyen álló Debrecen a Honvédnál vendégszerepel, a harmadik Haladás pedig otthon játszik a Péccsel. A 16. Kaposvár a 13. MTK-t fogadja, míg az Újpest a Lombard Pápát.

Bognár Istvánék a Ferencváros ellen egy pontnak örülhettek, a Győr ellen győzelmet ünnepelnének (Fotó: Veres Viktor, archív)
Bognár Istvánék a Ferencváros ellen egy pontnak örülhettek, a Győr ellen győzelmet ünnepelnének (Fotó: Veres Viktor, archív)
Bognár Istvánék a Ferencváros ellen egy pontnak örülhettek, a Győr ellen győzelmet ünnepelnének (Fotó: Veres Viktor, archív)
Bognár Istvánék a Ferencváros ellen egy pontnak örülhettek, a Győr ellen győzelmet ünnepelnének (Fotó: Veres Viktor, archív)
Bognár Istvánék a Ferencváros ellen egy pontnak örülhettek, a Győr ellen győzelmet ünnepelnének (Fotó: Veres Viktor, archív)

 

BAJNOKCSAPATOK RANDEVÚJA MEZŐKÖVESDEN

Mezőkövesden bajnokcsapatok találkoznak ma este. Az előző szezon NB II-es Keleti csoportjának aranyérmese az NB I-ben címvédő, jelenleg csak ötödik helyen álló ETO-t fogadja.

Ha csak a két csapat játékerejét, illetve az elmúlt néhány körben mutatott formát vesszük alapul, akkor egyértelműen a győriek az esélyesek. Pintér Attila alakulata öt forduló óta veretlen az élvonalban, és három bajnokit is megnyert ez idő alatt, miközben a tabellán 15. helyen álló kövesdiek egyet sem, a Ferencváros elleni döntetlen mellett négy vereséget is elszenvedtek a 10. forduló óta.

A legutóbbi, a Videoton otthonában elszenvedett 1–0-s vereség alkalmával azonban már fedezhetett fel biztató jeleket együttese játékában Véber György vezetőedző, azóta pedig a Ligakupában 4–2-re nyertek Debrecenben, majd 7–1-re Balmazújvárosban.

Mindkét találkozón gólt szerzett a 12-szeres válogatott védő, Vaskó Tamás, aki az előző fordulót követően írt alá a klubhoz, és ma a bajnokságban is bemutatkozhat a Mezőkövesd színeiben. Rajta kívül egyébként Bognár István is gólerős formában van, a két Ligakupa-meccsen négy gólig jutott a középpályás. Az újoncnál bíznak benne, hogy megkezdett jó sorozat folytatható, és a Debrecen után a Győrt is legyőzhetik.

„Szükségünk volt a sikerélményre, ezért fontos, hogy idegenben megvertük négy kettőre a Debrecent és a hét egyre a Balmazújvárost – mondta a Nemzeti Sportnak Melczer Vilmos, az utolsó előtti helyen szerénykedő újonc 27 esztendős középpályása. – Meglephetjük az ETO-t hazai pályán, a győriek nincsenek csúcsformában. De jó lenne a bajnokságban is nyerni..." Erre legutóbb nyolc (!) fordulóval ezelőtt volt példa.

A címvédő ETO az előző tizenegy élvonalbeli mérkőzéséből csak egyet vesztett el. A győriek idegenbeli eredménysora viszont elég „vegyes saláta" (ebben a szezonban két győzelem, három döntetlen, egy vereség), következményeként annak, hogy a védelem képtelen „tisztán" tartani a hálót. Április eleje óta nem volt olyan győri vendégszereplés, amelyen ne kaptak volna gólt. Az ETO a Ligakupában egy hét alatt játszott két meccsét nem zárta olyan fényesen, mint a Mezőkövesd, hiszen a Ferencvárostól 2–1-re kikapott, igaz, a Tatabányát 4–0-ra megverte.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL

A felsőház állása szempontjából különösen érdekes lehet a DVSC-Teva kispesti vendégjátéka, hiszen a debreceniek egy győzelemmel még jobban elléphetnek a holtversenyben harmadik Haladás, DVTK kettőstől, vagy akár a listavezető Videotont is megelőzhetik, ha a fehérváriak holnap botlanak Diósgyőrben. A Debrecen sorozatban a negyedik sikerére, egyben a harmadik idegenbeli győzelmére tör az NB I-ben szeptember 21., vagyis hat forduló óta veretlen Honvéd ellen.

A Haladással szemben a Ferencváros idegenbeli legyőzése, illetve a jelenlegi dobogós helyezés elérése után alighanem megnövekedett a szurkolói elvárás Szombathelyen, és a drukkerek mindenképp győzelemre számítanak ma otthon a Pécs ellen. Csakhogy a két gárda négy legutóbbi Rohonci úti meccse egyaránt döntetlenre végződött, a PMFC pedig három mérkőzés óta veretlen, és ebből kettőt meg is nyert. Ráadásul a Haladás válogatott védője, Guzmics Richárd arról panaszkodott a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy a pályájuk az egész hetes esőzés után majdhogynem játékra alkalmatlan állapotban van...

Az Újpest–Lombard összecsapáson a hazaiak új vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics a negyedik bajnokiján az első hazai sikerét gyűjtené be a Megyeri úton augusztus óta nyeretlen lila-fehérekkel. Ezzel szemben a Pápa a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijából hármon is győzött, ami ritka eset. Pláne, hogy nem is olyan rég volt egy tízes idegenbeli nyeretlenségi sorozata, benne zsinórban elszenvedett hét vereséggel. A Lombard a legutóbbi nyolc idegenbeli meccsén mindig szerzett, miközben az Újpest a legutóbbi tizenkét hazai találkozóján mindig kapott gólt.

A Kaposvár–MTK mérkőzés mindkét csapat számára létfontosságú lesz, hiszen a fővárosi kék-fehérek 13 pontjukkal a 13. helyen állnak, és csak két pont az előnyük a már kieső helyen álló Mezőkövesddel szemben, míg a somogyiak nyolc pontjukkal továbbra is sereghajtók, igaz, legutóbbi hazai meccsüket a listavezető Videotonnal szemben 1–0-ra megnyerték.

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ – PROGRAM
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
November 22., péntek
19.00
Puskás Akadémia–KTE-Phoenix Mecano 2–2Solymosi Péter
November 23., szombat
14.00
Budapest Honvéd–DVSC-Teva (Tv: M1)
Kassai Viktor
16.00
Haladás–PMFC (Tv: Sport 1)
Erdős József
16.00
Kaposvár–MTK
Andó-Szabó Sándor
18.00
Újpest–Lombard Pápa (Tv: Sport 1)
Becséri Dániel
20.00
Mezőkövesd–Győri ETO (Tv: Sport 1)
Iványi Zoltán
November 24., vasárnap
16.30
DVTK–Videoton (Tv: M1)
Vad II István
18.30
MVM Paks–FTC (Tv: Sport 2)
Bognár Tamás
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik