Pörgés az MTK-nál, kezdett a Fradi - hétfői NB I-es összefoglaló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 19:18
null
Selymes Tibor és Illés János klubelnök hétfőn egymás tenyerébe csapott Kaposváron (Fotó: Mirkó István)
Az új esztendő első teljes hetének első napja igencsak eseménydús volt a labdarúgó NB I csapatainak háza táján. Elkezdte a munkát a Ferencváros és az új tulajdonost kereső PMFC, holland szakember érkezett a Honvéd akadémiájának élére, szerződést hosszabbított a listavezető DVSC-Teva két veteránja – de mindez szinte semmi ahhoz képest, ami a kiesés elől menekülő MTK-nál történt. Hétfői összefoglaló.

 

MTK
Új tulajdonos vásárolta meg az MTK-t, Garami József szakmai igazgató szerződését egy évvel meghosszabbították – számolt be a változásokról a klub hivatalos honlapjának közleménye.

ÖSSZEÁLLÍTÁS AZ ALAPOZÁS KEZDETÉN: HOL? MI? MIKOR?
Körképünkben azt vizsgáljuk meg az őszi idény tapasztalatai, a Nemzeti Sport Online gólelemzéséből leszűrhető következtetések, illetve az eddig kiszivárgott információk alapján, hogy melyik csapatnál milyen változások várhatók, mely posztokon szorul leginkább erősítésre a keret.

Nem sokkal később érkezett a hír a már beharangozott erősítésről: Torghelle Sándor a szezon végéig aláírt a klubhoz. A 31 esztendős támadó – az MTK első téli igazolása – a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: teljesen más lesz a bennmaradásért folytatott élet-halál küzdelem, mint korábban a bajnoki címért és a nemzetközi szereplést érő helyekért folytatott harc a Videotonnál, és tisztában van azzal, nagy lesz a felelőssége a patinás kék-fehér csapat tavaszi szereplésében.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Vass Ádám a belga Oostendétől kölcsönbe az MTK-hoz szerződhet. A kék-fehérek mai első tréningjén Garami József szakmai igazgató sem cáfolta, hogy egyeztetnek a játékossal, akinek menedzsere, Paunoch Péter a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a jelenleg a válogatottal készülő labdarúgó szerdáig dönt az MTK ajánlatáról.

FERENCVÁROS
Orvosi vizsgálattal kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a Ferencváros – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Az első vizsgálatokra hétfő délelőtt került sor, a következő napokban további teszteket végeznek a futballistákon. Mint beszámoltunk róla, Thomas Doll, a zöld-fehérek új vezetőedzője vasárnap érkezett meg Budapestre,

Visszatérhet a Ferencvároshoz Martin Kleinárulta el a 29 éves védő jelenlegi klubja, a Teplice sportigazgatója. Az egyszeres cseh válogatott futballista két szezont töltött a Fradinál, mielőtt 2013 júliusában távozott, majd októberben aláírt a cseh élvonalbeli együtteshez.

A cseh játékos aztán nem sokkal később az egyik közösségi oldalon cáfolta az elöljáró szavait.

„A magyar médiában megjelent cikkek sajnos nem fedik a valóságot, a Fraditól nem kerestek meg, nem hívtak vissza a csapathoz” – írta a Facebookon a 29 éves Klein, aki 2011 és 2013 között már erősítette a Fradit.

DVSC-TEVA
A tavaszt listavezetőként váró DVSC-Teva hivatalos honlapján közölte: Dombi Tibor és Bernáth Csaba szerződést hosszabbított a klubbal. A középpályás a szezon végéig írt alá, míg a jobbhátvéd december 31-ig.

Szintén a Lokihoz kapcsolódó hír, hogy az NB III-as Csákvár támadó középpályása, Berki István kedden Debrecenben tárgyal Szima Gáborral, s ha megállapodnak, akkor az U20-as válogatott játékos az élvonalbeli klubhoz igazol.

VIDEOTON
A két ünnep között lekerült a gipsz a Videoton brazil labdarúgója, Paraiba lábáról, a csatár a hazájában lábadozik – derült ki a székesfehérvári klub hivatalos honlapjáról.

A csapat portugál légiósa, Marco Caneira eközben azt jövendölte: ha a tavalyihoz hasonló tavaszt produkálnak, meglehet a bajnoki cím. A fehérváriak hátránya négy pont az éllovas DVSC-Teva mögött.

GYŐRI ETO
Sajtóhírek szerint a télen visszavonul Szasa Sztevanovics, a címvédő Győri ETO rutinos kapusa. Ráadásul Lubos Kamenár is távozhat, így a címvédő új edzőjének első nagyobb feladata egy új kapuvédő igazolása lehet. Az eddigi szakvezető, Pintér Attila mellesleg ma tartotta meg első tréningjét a válogatott szövetségi kapitányaként.

FELKÉSZÜLÉSI TÚRÁK: KI HOVÁ UTAZIK?
A labdarúgó NB I csapatai közül ismertté vált a Debreceni VSC, a Diósgyőr, a Lombard Pápa és a két újonc, a Puskás Akadémia, illetve a Mezőkövesd többé-kevésbé teljes felkészülési programja. A DVTK Bükön és Törökországban is edzőtáborozik majd, a Lombard Pápa és a Puskás Akadémia itthon készül, akárcsak a Mezőkövesd, amely a DVSC ellen zárhatja a felkészülést.

PMFC
Ma délután a Pécsi MFC-nél is megkezdődött a téli felkészülés. A klubnál nagy a bizonytalanság, miután Matyi Dezső tulajdonos az óév végén bejelentette, hogy januártól nem finanszírozza a futballcsapat működését (az üzletember sajtóhírek szerint 600 millió forintért adná el tulajdonrészét). Ettől függetlenül a vezetőség ígérete szerint a héten mindenki megkapja az esedékes járandóságát. A kialakult helyzetben több játékos iránt van érdeklődés, többek között a két meghatározó légiós, a szerb Miroszlav Grumics és a nigériai Eke Uzoma iránt is – tudta meg a Nemzeti Sport.

HALADÁS, KECSKEMÉT
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka több rutinos játékossal erősítené meg keretét. A vezetők kapcsolatban állnak a szombathelyi Rajos Gáborral, a kecskeméti Mogyorósi Józseffel és az ősszel Sopronból távozó Bognár Zsolttal is.

PAKS
Az MVM Paks hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Győri ETO-val tárgyaló Horváth Ferenc és Szamosi Tamás távollétében az eddigi pályaedző, Péter Norbert tartotta a csapatnak az idei első edzést.

HONVÉD
A holland Hendrik Pieter de Jongh lett a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója. A Budapest Honvéd utánpótlás-nevelő intézményének hétfői tájékoztatása szerint a 43 éves szakember játékosként a NAC Breda és a Sparta Rotterdam csapatában futballozott, de egy bokasérülés miatt idő előtt befejezte profi pályafutását.

LÉGIÓSAINK
Kazah forrásaink szerint lehet alapja a minapi hírnek, amely szerint az Aktobe szeretné megszerezni Koman Vladimirt, ugyanis a Bajnokok Ligája-indulásra készülő csapat középpályást keres.

Sajtóhírek szerint Vadócz Krisztián januárban minden bizonnyal távozik a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő OB Odensétől. A magyar középpályás szerződése a szezon végén lejár a klubnál.

LOMBARD PÁPA
Dlusztus András egyelőre csak áhítozik egy kiadós alapozásra: a Lombard Pápa védője nyári térdoperációja után még nem egészséges, közelgő mandulaműtétjétől remélik a gyulladás megszűnését.

MEZŐKÖVESD
Mint arról beszámoltunk, a Mezőkövesd-Zsóry három szlovák próbajátékossal „gazdagodott", ám lehet, hogy nem sokáig: Véber György, az újonc szakvezetője nem hívta őket, és csak kiemelkedő teljesítménnyel van esélyük a Kövesden ragadásra.

KAPOSVÁR
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Selymes Tibor lehet a sereghajtó Kaposvári Rákóczi új vezetőedzője. A szakember ma már ott volt a csapat idei első találkozóján, de a szerződését még nem írta alá. Illés János, a klub elnöke hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: szinte biztosra vehető, hogy a továbbiakban Selymes Tibor irányítja a Kaposvári Rákóczi szakmai munkáját.

Sajtóhírek szerint a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Istra 1961-ben folytatja pályafutását Bojan Vrucina. A 29 éves horvát támadóval 2013 decemberében bontott szerződést a Kaposvár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik