FTC: Meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani - Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 17:11
A Ferencváros labdarúgócsapatát irányító Thomas Doll a DAC ellen játszott felkészülési mérkőzésük (1–1) után a klub honlapjának elmondta, hogy a támadószekcióba még szeretnének igazolni játékost.

„Az első félidőben nem játszottunk valami jól, a második játékrész már sokkal jobban tetszett – nyilatkozta Doll a fradi.hu-nak. – Nagyon sok labdát veszítettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről.” Doll a fradi.hu-nak. – Nagyon sok labdát veszítettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről.”

A zöld-fehérek szerb labdarúgója, Vladan Csukics szerint a Werder Brementől kölcsönvett horvát védővel, Mateo Pavloviccsal sokat erősödtek.

„Kevésbé volt élvezetes a mérkőzés, de ennek ellenére elérte a célját, kihajtottuk magunkat – mondta Csukics. – Az ellenfél nem nagyon tudott helyzetet kialakítani, míg előttünk öt-hat nagy ziccer is akadt. Sajnos ebből csak egyet tudtunk értékesíteni. Nagyon nagy gondja a csapatnak, hogy sokszor az utolsó passzok nem sikerülnek jól, ebben fejlődnünk kell. Pozitív volt a Dunaszerdahely elleni találkozón, hogy Mateo Pavlovic remekül játszott. Úgy érzem, hogy nagyon sokat nyerünk vele, és tavasszal alapembere lehet a csapatnak.”

A Ferencváros gólját szerző Busai Attila a következőt nyilatkozta klubja honlapjának:
„Kondicionálisan nagyon hasznos találkozón vagyunk túl, úgy érzem, hogy erőben jobban bírtuk az összecsapást – fogalmazott Busai Attila. – Az első félidőben pontatlanok voltunk, kevésbé éreztük egymást, de a második játékrészben abszolút a Dunaszerdahely fölé tudtunk kerülni. A gólon kívül különösebb veszélyt nem jelentettek a kapunkra, míg előttünk több lehetőség is akadt. Örülök a gólomnak, természetesen edzőmérkőzésen is nagyon jó érzés betalálni. Sajnálom, hogy végül a győztes gól nem született meg. Az látszik, hogy javulnunk kell a csapatjátékban, de van még pár mérkőzés, hogy igazán összeszokjunk. Úgy érzem, hogy az első tavaszi fordulóra ezzel már nem lesz gondunk.”

FERENCVÁROS–DAC 1–1

Forrás: fradi.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik