FTC: Doll nem tűri a fegyelmezetlenséget, Böde mentális gondjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 13:31
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Doll az MTVA-nak adott interjúban értékelte eddigi munkáját, elmondta, a jövőben nem fogja megengedni, hogy játékosai olyan fegyelmezetlenségeket kövessenek el, mint az eddigi meccseken. A szakember beszélt az új igazolásokról, illetve a kulcsjátékosokról is.  

Thomas Doll az MTVA-nak adott interjúban, az M1 Sport 7 című műsorában elmondta, a csapat karakterével elégedett, de a jövőben eredményesebben kell szerepelniük, nem engedhetnek meg olyan buta hibákat, mint az MTK ellen, amikor a kiállítás és sérülések miatt csak hét mezőnyjátékosuk volt a pályán a kék-fehérek második góljánál, végig koncentráltnak kell lenniük. A Ferencváros vezetőedzője ugyanakkor hangsúlyozta, játékosai fegyelmezetlenségét nem fogja a jövőben tolerálni.

„Kaptunk már fölösleges sárga lapot (reklamálásért a Haladás elleni Ligakupa-meccsen – a szerk.), a Győr és az MTK ellen pedig piros lapot. Ezt nem tűröm tovább! Nem engedhetem meg, hogy néhány ember fegyelmezetlensége tönkretegye, amiért a csapat dolgozott. Ezt a jövőben a játékosok pénztárcája bánja” – mondta határozottan Thomas Doll. Mint ismeretes, a Győr ellen Mateo Pavlovicot, az MTK ellen pedig Julian Jennert állították ki.

A szakember kitért az új igazolásokra és a kulcsemberekre is.

„Dibusz Dénes nagy tehetség, de még fejlődnie kell. Pavlovicnak elment az önbizalma attól, hogy Brémában nem tudta beverekedni magát az első csapatba, ezért őt újra fel kell építenünk. Ugrai jó srác, mindkét lábával jól bánik a labdával, de még időre van szüksége, meg kell tanulnia jó döntéseket hozni. Laczkó Zsolt jó játékos, de Olaszországban négy hétig egyedül edzett, majd elment a válogatotthoz. Biztos, hogy a válogatottnál jó edzések voltak, de inkább taktikai jellegűek. Ezért a játékosoknak nem mindig érdekük, hogy részt vegyenek a válogatott felkészülésén – fogalmazott Doll, aki szerint Böde Dániel sem a legjobb állapotban tért vissza múlt héten a válogatottól. – Böde nem játszott jól az MTK ellen. Ezt ő is tudja. A válogatott meccset csak a lelátóról nézhette, miután nem került be a keretbe, majd amikor visszatért hozzánk, nem volt jó mentális állapotban. Frissítenünk kell őt, segíteni, hogy újra megtalálja a ritmust, mert szükségünk van rá.”

A brazil Leonardóval kapcsolatban korábban még a távozás lehetősége is felvetődött, Doll szerint azonban kulcsembere lehet a Ferencvárosnak, ahogy Muhamed Besic is fontos láncszem.

„Leonardo a Győr és az MTK ellen igazi vezére volt a csapatnak. Középen és szélen is kipróbáltuk, középen képes jobb teljesítményre, irányítani tudja az együttest. Muhamed Besic lendületes játékos, ha lehiggad, már nem fog olyan hibákat elkövetni, mint a Győr ellen, amikor Rudolf befutott mögé” – tette hozzá a Ferencváros vezetőedzője.

A szakember várakozásait a DVSC-Teva elleni mai meccsel kapcsolatban itt olvashatja!

LABDARÚGÓ NB I, 20. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Március 14., péntek
17.00
Szombathelyi Haladás–KTE-Phoenix Mecano 1–0 Becséri Dániel
19.00 Diósgyőri VTK–Lombard Pápa 2–1 Farkas Ádám
Március 16., vasárnap
14.30

Mezőkövesd–Újpest FC (Tv: Sport2)

Andó-Szabó Sándor
16.30
Pécsi MFC–MTK BudapestSzabó Zsolt
16.30Kaposvári Rákóczi–Puskás Akadémia FCSolymosi Péter
16.30Ferencváros–Debreceni VSC-Teva (Tv: M1)Kassai Viktor
18.30
Videoton FC–Győri ETO FC (Tv: Sport2)Vad II István
Március 17., hétfő
18.30
Budapest Honvéd–MVM-Paks (Tv: Duna Tv)Németh Ádám
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik