Belső problémák a Fradinál, műbalhé a kispadnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 10:49
null
A műbalhé – ahogy Haáz Ferenc technikai igazgató (a képen a partjelzőtől jobbra éppen Bosnjakot igyekszik visszafogni) fogalmazott (Fotó: Veres Viktor)
Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője szerint önmagáért beszél a tény, hogy 33 év után győzték le ismét hazai pályán a Ferencvárost. A vendégeket irányító Thomas Doll belső problémákat említett. A Honvéd vezetőedzője, Pietro Vierchowod vállalja a felelősséget a debreceni 4–0-s vereség után. A Pécs vezetőedzője, Véber György a meg nem adott gólt említette a Videoton elleni 2–0-s fiaskót követően. Edzői értékelések. 
MŰBALHÉ

A Fradi az egyenlítésért küzdött, a hazai nézők már visszaszámoltak, a meccs a véghajrához érkezett – aztán egyszer csak felhördült a publikum, minden szem a kispadokra irányult, Iványi Zoltán játékvezető pedig előkapta a piros lapot, felmutatta két cserének, a diósgyőri kapus Ivan Radosnak és a Fradi hátvédjének, Predrag Bosnjaknak.

Hogy mi történt, azt Haáz Ferenc, az FTC technikai igazgatója mondta el: „Műbalhé volt, a két kispad közötti feszültség eredménye. Rados és Bosnjak beszólt egymásnak nem éppen irodalmi stílusban, Rados pedig megindult a kispadunk felé. Én álltam elé. A bírónak jelezte a negyedik játékvezető, hogy mi történt, ő jött és kiállította a két fiút. Nem kellett volna ennyire felfújni az esetet…”

DVTK–FERENCVÁROS 2–1

TOMISZLAV SZIVICS, a DVTK vezetőedzője: – Boldog vagyok, hogy szurkolóinknak ilyen remek délutánt szereztünk. Harminchárom év után győztük le ismét hazai környezetben a Ferencvárost, és ez a tény önmagáért beszél. Egy-két gól még bennünk maradt, de nem tagadom, hogy ellenfelünknek is adódtak lehetőségei. A mérkőzés előtti estén döntöttem el, hogy három csatárral játszunk, amikor mérlegeltem az esélyeket. Bori Gábornak mérkőzéshiánya van, és úgy gondoltam, hogy Gosztonyi András sem bírja végig a kilencven percet. Ekkor ugrott be, hogy megpróbálhatnánk a háromtámadós variációt. Szerencsére bejött, és örülök, hogy mindegyik csatárunk kitett magáért. A csapat jó teljesítményt nyújtott, és megérdemelten nyertünk.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Mélységesen csalódott vagyok. Megint sikerült egy ellenfelet felépíteni, és rendkívüli mértékben bosszant, hogy hiányzott játékunkból a koncentráltság. Hiába teszünk egy lépést előre, mindig előjönnek a hiányosságok, és ez visszavet bennünket. A védekezésünkben elkövetett hiányosságok rendre visszaütnek. Ráadásul támadásainkat sorozatosan rossz utolsó passzokkal fejezzük be. Eljutunk az ellenfél kapujához, de a pontot az i betűre csak nagyon ritkán tudjuk feltenni. Felhívtam a figyelmet, hogy a Diósgyőr sok labdát ível középre oldalról, de hiába tettem, mert többször is üresen fejelhettek a hazai játékosok. A Diósgyőrtől azt kaptam, amire számítottam, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a hazaiak nem játszottak le bennünket a pályáról. Az az igazság, hogy fél szívvel meg fél akarattal az élet egyetlen területén sem lehet eredményt elérni. Nekünk magunkkal kell foglalkozni, ugyanis van néhány belső problémánk, ezeket kell orvosolni.

A mérkőzés után Tomiszlav Szivics és a DVTK labdarúgói nyilatkoztak az NSO Tv-nek

Thomas Doll sajtótájékoztatója a találkozó után

A mérkőzés összefoglalója (MLSZ Tv)

DVSC-TEVA–BP. HONVÉD 4–0

A HARMADIK FÉLIDŐ TARTALMÁBÓL
– az NB I 10. fordulójának mérkőzései közül kiemelt figyelmet kap a DVTK–Ferencváros találkozó és természetesen részletesen foglalkozunk a megállíthatatlan Videotonnal és a feltartóztathatatlan Nikolics Nemanjával

– a Sport2-n vasárnap 20.30-kor kezdődő műsor vendége lesz többek között Takács Tamás, a DVTK győztes gólját szerző támadó, Lázár Bence, aki a héten jelentette be visszavonulását, valamint Lévai Balázs televíziós műsorvezető

– az események elemzésében Nyilasi Tibor és Várhidi Péter segít a nézőknek

– a két műsorvezető ezúttal Lipcsei Betta és Molnár Mátyás lesz

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC-Teva vezetőedzője: – A csapat jól játszott, bár már a múlt héten, Pakson is nyerni kellett volna. Akkor már fogtuk a gödör szélét, kapaszkodtunk volna ki, csakhogy ráléptek a kezünkre. Öt védővel játszott a Honvéd, egyáltalán nem volt kellemes ellenfél. Korhut Mihály jóvoltából azonban parádés első gólt szereztünk, a betörés után szép passzt adott. Fontos volt az első gól, mert utána higgadtabban játszhattunk. Kellett Ibrahima Sidibe szemfülessége, valamint Vadnai Dániel szép támadás utáni gólja is. És volt még legalább annyi helyzetünk, ahány gólunk. Korábban is megvoltak a helyzeteink, csak nem lőttük be őket. Eddig is azt mondtam, ismerjük a gondok okát, de az orvoslásukhoz több hét kell. Bíztam a csapatban, tudtuk, hogy elvégeztük a munkát, csak gólra kell váltani a lehetőségeinket. Nem állnánk meg, a Ligakupában is szerepeltetjük legjobbjainkat, hogy játékban maradjanak.

PIETRO VIERCHOWOD, a Honvéd vezetőedzője: – Az első negyedóra után próbáltunk a kapott gólra reagálni, de a második, az ajándékba adott gól után láthatóan krízishelyzetbe került a csapat. Többet vártunk a mérkőzéstől, de ez a találat megfogta az együttest. A második félidőben próbáltunk változtatni, csatárt hoztam be, a harmadik gól ugyanakkor mindent eldöntött, mentálisan sem tudtunk már felnőni a feladathoz. A vesztes meccseken is kiálltam a csapat mellett, ma ezt kevésbé tehetem meg, nagyon nem voltam elégedett a látottakkal. A pofon benne van a futballban. Először fordult elő velünk, hogy négy gólt kaptunk, egyáltalán nem számítottam rá. Elsősorban a koncentráció hiánya miatt kaptunk négyet, hiába szerveztük meg a védelmet. De nem a védekezés emésztette fel az energiáinkat. A második gól után kevés csapat állt volna fel, az a gól megsemmisítette a játékosokat. Persze nem keresek kifogásokat, az én felelősségem is a vereség.

PMFC–VIDEOTON 0–2

VÉBER GYÖRGY, a PMFC vezetőedzője: – A Videoton tízes sorozata egészen fantasztikus teljesítmény. Ellenfelünk úgy hozta a mérkőzést, ahogy sokan előzetesen várták. Az első félidőben érvényesítette a papírformát, és bár a folytatásban valamivel jobban játszottunk, kevés veszélyt jelentettünk a kapura. Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy miként alakul a mérkőzés, ha a játékvezető az első félidőben megadja a gólunkat. Be kell látnom, hogy a mérkőzésen mutatott teljesítményünk alapján már nem volt realitása a pontszerzésnek, a győzelemnek – fogalmazott a szakember, aki a szünetben lecserélt kapusáról is beszélt. – Vukasin Polekszics a pénteki edzésen megsérült, meghúzódott a combja. A mérkőzés napján is kezelésen volt, de csupán negyvenöt percet bírt a lába. Remélem, mielőbb helyrejön, hiszen a montenegrói válogatottban is számítanak rá.

JOAN CARRILLO, a Videoton vezetőedzője: – Hozzánk hasonlóan a Pécs is futballozni akart, ez jó. A pálya talaja nem kedvezett a játéknak, és bár rögtön a mérkőzés elejétől irányítottunk, gólt jó ideig nem tudtunk szerezni. Nikolics Nemanja egy jól eltalált lövésből gólt szerzett, majd olyan játékhelyzetből növeltük az előnyünket, amelyet sokat gyakoroltunk a héten. Örülök annak, hogy öt játékosunk ott van a magyar válogatott keretében, tisztában vagyok vele, hogy a csapatra milyen fontos selejtező vár Bukarestben. Már a bajnokság eleje óta tudjuk, hogy ez a menetrend. Az élet nem áll meg, hiszen két Ligakupa-mérkőzés vár ránk, tehát a folytatásban is keményen dolgozunk. Nem könnyű tízből tíz meccset megnyerni, ezért gratulálok azoknak, akik pályán voltak, de a többi kerettagnak is, a stábtagoknak, valamint mindenkinek, aki a csapat sikeréért dolgozik.

MVM-PAKS–KTE 2–3

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Hazai pályán három gólt kapni több mint sok – kivéve, ha négyet rúgunk… De mivel ezúttal csak kétszer voltunk eredményesek, ez még a pontszerzéshez is kevés volt. Hozzáteszem, az ellenfél majdhogynem százszázalékos helyzetkihasználással nyert. Ennyi hiba nem fér bele a játékunkba. Nem szoktunk ilyen gólokat kapni. Úgy érzem, a játékosok mindent megtettek, az utolsó percig becsülettel mentek előre, és talán az is árulkodó, hogy a Kecskemétnél szerintem a kapus volt a legjobb. Könyves Norbert jelen állás szerint hosszú időre kidőlt a sorból, ami miatt szomorúak vagyunk, de hogy őszinte legyek, Norbi kiválása nem befolyásolta a mérkőzést, mert ezúttal nem játszott jól.

BEKŐ BALÁZS, a Kecskemét vezetőedzője: – Odáig kanyarodnék vissza, hogy rosszul, négy vereséggel kezdtük a bajnokságot. Szerencsére sikerült megértetni a játékosokkal, hogy a fegyelemnek figyelemmel kell párosulnia. A belső indíttatás korábban is megvolt a csapatban, de ez sokáig nem jött ki a meccseken – az elmúlt hetekben már igen. Ennek köszönhetően kissé felszabadultan játszottunk, ami nem ment a fegyelem rovására.

ÚJPEST–DUNAÚJVÁROS PASE 3–0

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Eleinte problémát okozott, hogy szervezetten védekezett az ellenfél, később pedig az, hogy rengeteg helyzetet hagytunk kihasználatlanul. És ez csaknem megbosszulta magát, ám a léc kisegített bennünket. Nem volt könnyű mérkőzés, de természetesen boldog vagyok, hogy végül három gólt is szerezve nyertünk, hiszen ez a legfontosabb.

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Az első félidőben, a támadásainknál nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, a hibánkat pedig góllal büntette az Újpest. A második játékrész már jobban tetszett, próbálkoztunk, hiszen pontot akartunk szerezni. Nem adtuk meg magunkat, voltak lehetőségeink és a hajrában egészen közel kerültünk az egyenlítéshez. A végén még többet kockáztattunk, mentünk előre, így nagy terület nyílt a hazai kontrák előtt.

LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Október 3., péntek
19.00
Puskás Akadémia–Győri ETO 2–1 Solymosi Péter
Október 4., szombat
14.00Diósgyőri VTK–Ferencváros 2–1 Iványi Zoltán
16.00
Debreceni VSC-Teva–Budapest Honvéd 4–0 Fábián Mihály
18.00
Paks–Kecskeméti TE 2–3 Szabó Zsolt
18.00
Pécsi MFC–Videoton 0–2
Vad II. István
20.00Újpest–Dunaújváros PASE 3–0
Pintér Csaba
Október 5., vasárnap
16.30
MTK–Nyíregyháza (M1)
Farkas Ádám
18.30
Haladás–Lombard Pápa (Sport2)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 10 10 27– 3 +24 30
2. MTK Budapest 9 7 2 14–10 +4 21
3. Diósgyőri VTK 9 6 2 1 16– 9 +7 20
4. MVM Paks 9 5 3 1 17– 7 +10 18
5. Újpest FC 10 4 5 1 9– 5 +4 17
6. Ferencvárosi TC 10 5 1 4 14–10 +4 16
7. Debreceni VSC-Teva 10 3 3 4 10– 8 +2 12
8. Kecskeméti TE 9 3 2 4 10–12 –2 11
9. Puskás Akadémia FC 10 3 2 5 13–16 –3 11
10. Győri ETO FC 9 3 1 5 14–16 –2 10
11. Budapest Honvéd 10 3 1 6 9–14 –5 10
12. Pécsi MFC 10 2 4 4 11–16 –5 10
13. Lombard Pápa FC 9 2 3 4 5–13 –8 9
14. Nyíregyháza Spartacus FC 9 2 2 5 8–13 –5 8
15. Szombathelyi Haladás 9 1 2 6 3–13 –10 5
16. Dunaújváros PASE 10 3 7 6–21 –15 2
Dunaújváros PASE: 1 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik