Radó: „Lépnem kell” - magyar topcsapat és légióskodás is cél

Vágólapra másolva!
2014.11.07. 08:16
null
Az előző idényben remeklő Radó (jobbra) góljait nagyon várják a Haladásnál (Fotó: Korponai Tamás)
Radó András góljai (és egyáltalán a gólok) nagyon hiányoznak az NB I-es sereghajtó Szombathelyi Haladásnak. A 21 éves támadó hosszabb sérülés után tért vissza, és mindent megtesz azért, hogy csapata elkerüljön a kiesőzónából – de azt állítja, fejlődése érdekében mindenképpen erősebb csapatba kell továbblépnie.

– El tudja képzelni, hogy kiessen a Haladás?
– Erről még korai beszélni, hiszen a bajnokság felénél sem járunk… – mondta a Nemzeti Sportnak Radó András.

– Azért nem áll túl jól a szénájuk.
– Mit is mondhatnék, hiszen az utolsó helyen szerénykedünk. Azért akadtak előjelei a gyenge szereplésnek, hiszen a nyáron búcsút intett a csapat tengelye, így Guzmics Richárd, Nagy Gábor és Simon Ádám, de nagy érvágás Bosnjak Predrag, Tóth Péter és Hrepka Ádám hiánya is. Nem sikerült a távozókat pótolni. Nem a véletlen műve, hogy az előző szezonban a hatodik helyen végeztünk, most meg szenvedünk, öt gólt szereztünk és mindössze nyolc pontot kapartunk össze. Ez kevés, nagyon kevés.

– Ahogyan Radó András gólja is… Persze nem szabad elfelednünk, hogy két hónapig bajlódott a térdével.
– Sajnos már a második fordulóban, a Kecskemét ellen megsérültem, két helyen is beszakadt a térdszalagom, Münchenig kellett utazzak, hogy rendbe tegyék. Már minden rendben, félsz sincs bennem, ha oda kell lépni egy labdáért, ha ütközni, harcolni kell. Erőnlétileg sajnos még nem vagyok tökéletes állapotban. A gól sajnos nagyon hiányzik a játékomból.

– A múlt héten, a Nyíregyháza Spartacus ellen megszerezhette volna az elsőt a szezonban – súlyos, mázsás teher nehezedhetett a vállára, amikor odaállt a labda mögé. Ezért hibázott?
– Dehogyis! Egyszerűen rosszul rúgtam a tizenegyest. Élvonalbeli pályafutásom során hetet végezhettem el, mindegyikből gól született. A legrosszabbkor hibáztam! Ha Balogh János nem fogja meg, vezetünk egy-nullára, s lehet, most arról beszélgetnénk, hogy győzelmünkkel elindultunk felfelé a tabellán – ezzel szemben kikaptunk kettő-nullára. Amúgy sem vagyok feszült azért, mert tőlem várják a gólokat, inkább feldob. Sokkal több helyzetet alakítottunk ki korábban, mint most, leginkább ez a gond.

– Korábban Artner Tamás vezette a tréningeket, jelenleg Szentes Lázár a vezetőedző. Érzelmileg hogyan érintette a váltás?
– Aczél Zoltánnál mutatkozhattam be az NB I-ben, de Artner Tamásnál lettem stabil élvonalbeli futballista. Rendkívül sokat köszönhetek neki, mindig ott állt mellettem, amikor segítségre szorultam, sajnálom, hogy távozott. Szentes Lázárral két hete dolgozunk, remélem, eredményesek leszünk vele, akár már vasárnap, az MTK ellen. Ebben az évben még négy bajnokit játsszunk, jó lenne legalább kettőt megnyerni, s akkor nyugodtabban kezdhetnénk a tavaszt.

– Radó Andrással?
– Jó kérdés… Ez persze attól is függ, milyen ajánlat érkezik. A véleményem nem változott, továbbra is szeretnék erősebb klubban futballozni, nyáron sajnos nem sikerült váltani, de azt az időszakot már lezártnak tekintem. A fejlődésem érdekében lépnem kell. Magyar topcsapat vagy külföldi lehetőség is szóba jöhet, de egyelőre csak az érdekel, hogy ellépjünk a kiesőzónából – hogy velem mi lesz, az egyelőre másodlagos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik