NB I: László érkezésével változott az MTK stílusa – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 14:33
Megtartotta szokásos sajtóóráját a Ferencvárosi Torna Club, amelyen ezúttal Thomas Doll, valamint Böde Dániel és Leandro válaszolt a média képviselőinek. A felek megosztották, miként készülnek az MTK elleni örökrangadóra.

„Boldogok vagyunk, hogy két idegenbeli mérkőzést követően ismét a csodálatos arénánkban lépünk pályára – idézi Thomas Doll szavait a fradi.hu. – Az MTK nagyon jól szerepel a bajnokságban, és az előző fordulóban remekül játszott a DVTK ellen. Természetesen szeretnénk megtartani veretlenségünket, ott akarunk maradni a tabella élén. Úgy készítjük fel a játékosokat a héten a találkozóra, hogy győzni tudjanak az örökrangadón. Sajnálom, hogy Garami József már nincs ott az aktív magyar edzők között. Az új tréner, László Csaba érkezésével valamelyest változott a csapat stílusa, látszik, hogy nagyon törekednek a labdatartásra. A védekezés terén egészen biztosan nagyon jól lezárják a területeket, de arra is számíthatunk, hogy Torghelle Sándor jó pár hosszú indítást kap a találkozó folyamán.” Thomas Doll szavait a fradi.hu. – Az MTK nagyon jól szerepel a bajnokságban, és az előző fordulóban remekül játszott a DVTK ellen. Természetesen szeretnénk megtartani veretlenségünket, ott akarunk maradni a tabella élén. Úgy készítjük fel a játékosokat a héten a találkozóra, hogy győzni tudjanak az örökrangadón. Sajnálom, hogy Garami József már nincs ott az aktív magyar edzők között. Az új tréner, László Csaba érkezésével valamelyest változott a csapat stílusa, látszik, hogy nagyon törekednek a labdatartásra. A védekezés terén egészen biztosan nagyon jól lezárják a területeket, de arra is számíthatunk, hogy Torghelle Sándor jó pár hosszú indítást kap a találkozó folyamán.”

Leandro vélhetően az MTK ellen is belső védőként kap szerepet. A magyar válogatott játékos elmondta: mindig is motiválta, ha a korábbiaktól eltérő szerepkörben számítottak rá a pályán.

„Az egész pályafutásomra jellemző volt, hogy több poszton számítanak rám, voltam már a védelem szélén, a középpálya szélén és a belső középpályán is. A védelem közepén eddig kevesebbet játszottam, bár a ciprusi időszakom legvégén belső védő gondjai akadtak a klubomnak, így akkor már kipróbálhattam ezt a posztot. Engem mindig motivált, hogy új poszton próbáljam ki magam, rengeteg meccset nézek, figyelem, hogy egy-egy szituációra hogyan reagálnak a játékosok. Tudjuk, hogy az MTK nagyon jó csapat, ennek szellemében nagyon koncentráltan készültünk ezen a héten is. Meg akarjuk nyerni a szombati találkozót, tudjuk, hogy mi az MTK erőssége, és azt is, hogyan lehet megverni ellenfelünket.”

Böde Dániel az eddigi négy bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett, amivel vezeti a góllövőlistát. Thomas Doll a sajtótájékoztató egy pontján – félig tréfálkozva – azt mondta, hogy 25-30 gólt vár támadójától.

„Azt gondolom, hogy nemcsak a mester, hanem én is nagyon boldog lennék, ha a szezont huszonöt-harminc találattal zárhatnám. Abban bízom, hogy minél több góllal tudom segíteni a csapatot, az edzéseken is ezért dolgozom, azon vagyok, hogy a lehető legtöbb helyzetet belőjem. Ebben a szezonban szeretném megdönteni az egyéni rekordomat, eddig egy szezonon belül tizenhét bajnoki gól a csúcsom” – mondta a támadó a klubhonlapnak.

Az Ferencváros–MTK mérkőzést augusztus 15-én 20.30 órakor rendezik, a meccset az M4 közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik