FTC–Újpest: Ez a klub nem ezt érdemelte a szurkolóktól! – Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 22:04
null
Az Újpest térdre kényszerítette a Ferencvárost (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában az Újpest Mbaye Diagne találatával 1–0-ra nyert a Ferencváros otthonában. A találkozó után a két vezetőedző értékelt.

„Kiváló mérkőzés volt, a találkozó és a játékosok teljesítménye mellett a hangulat is nagyon tetszett – kezdte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Igazán nehéz nyerni a Ferencváros ellen, nem elég, ha jó vagy, kell a szerencse is. Megérdemeltünk nyertünk. A kulcs az volt, hogy a középpályán megállítottuk Gera Zoltánt és Hajnal Tamást. Mi viszont nyomást gyakoroltunk mindkét oldalon, vártuk, hogy meglegyen a gólhelyzet, és sikerült is kialakítanunk egy ziccert, amiből gólt szereztünk, eldöntve a találkozót.”

„Nem húzott semmi extrát a Fradi Böde Dániel sérülése után, csak előre rakta Stanislav Sestákot. Sőt, úgy érzem, Böde nélkül még veszélyesebb volt a Ferencváros, mint vele. A mieink közül Kylian Hazard-t emelném ki, aki sok zavart okozott a Ferencváros védelmében.”

„Azzal kezdeném, hogy köszönjük a nézők támogatását. Szerettük volna szépen zárni az évet, de nem sikerült – így Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Ma az ellenfelünk éhesebb volt a sikerre, jobban harcolt. Az öltözőben beszéltem a srácokkal, tanulnunk kell az ilyen meccsekből, meg kell értenünk, nemzetközi szinten ilyen mérkőzések várnak ránk. Sokan már fejben karácsonyoztak vagy úton voltak hazafelé. Gratulálok az Újpestnek, megérdemelt győzelmet aratott. Kiadtuk a kezünkből ezt a mérkőzést.”

„Megköszöntem a srácoknak ezt a nagyszerű évet és az őszt, de voltak ma olyan teljesítmények, amelyek mellett nem mehettem el szó nélkül. A drukkereknek is köszönöm, mert sokat segítettek, főleg itthon, de annak nem örülök, hogy felharsant a füttyszó egy ilyen meccs után. Általában nyolc-tízezer néző van kint a meccseinken, de úgy érzem, azért, mert valaki kijön egy derbire, nem kellene a dühét kieresztenie egy vereség után. Ez a klub nem ezt érdemelte a szurkolóktól.”

Doll elmondta még, Böde bokája kilencven fokban kifordult, nagyon rosszul nézett ki, elsőre törésnek tűnt, de valószínűleg csak szalagszakadást szenvedett. Sérülése súlyos, minden bizonnyal hónapokat hagy ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik