Felkészülés: a Paks négy, a Nyíregyháza öt gólt vágott harmadosztályú ellenfelének

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.22. 12:28
A Paks simán nyert a Budaörs ellen (Fotó: paksifc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paks 4–1-re legyőzte az NB III-as Budaörsöt felkészülési mérkőzésen. A Nyíregyháza 5–1-gyel küldte haza a szintén harmadosztályú Cigándot.

 

Nem kellett sokat várni az első gólra a mérkőzésen, a Paks a 19. percben Skribek találatával került előnybe, ám csupán öt perccel később egy pontos beadás után összejött az egyenlítés a Budaörsnek – 1–1-es állással fordulhattak a felek.

Bő negyedórával a vége előtt Pesti ismét vezetéshez juttatta a Paksot, amely a hajárban még két gólt szerzett: előbb Debreceni fejelt a kapuba egy szöglet után, majd Hahn emelte át a vendégkapust tizenöt méterről, így végül simán, 4–1-re nyertek a hazaiak.

A találkozó után a Paks vezetőedzője, Bognár György értékelt a klub hivatalos honlapján.

„A mai edzőmérkőzésünknek az volt a célja, hogy a fiatalokat, illetve a kölcsönjátékosokat megnézzük, hogy a következő szezonban melyik pozícióban tudnak továbblépni. Ilyen szempontból a találkozó elérte a célját, következhet a keretszűkítés.”

A Nyíregyháza Spartacus a Cigánd ellen játszott felkészülési mérkőzést. A szabolcsiak egy szöglet után kerültek előnybe, Beke Péter talált be a 19. percben kipattanóból. Gyorsan megduplázhatta volna előnyét a Szpari, de Novák ziccerénél védett a kapus, Kovácsréti 25 méteres bombája pedig a felső lécről kifelé pattant. Nagy fölényben játszott a Nyíregyháza, az első félidő hajrájában pedig jött is a második gól: Kovácsréti Márk tizenegyesből volt eredményes.

A második félidő újabb hazai találattal indult, Cseh Norbert a tizenhatoson kívülről, nagyjából húsz méterről lőtt a vendégek kapujába. A 65. percben Daróczi Zoltán értékesített egy ziccert, öt perccel később pedig Herjeczki Kristóf is bevágott egy büntetőt. A meccs végén Juhász Dominik lőtt a jobb alsó sarokba, ezzel szépített a Cigánd – a Nyíregyháza Spartacus 5–1-re nyert.

A hazaiak vezetőedzője, Tímár Krisztián elégedetten nyilatkozott a lefújást követően. 

„Nagy melegben kellett játszaniuk a csapatoknak, elégedett vagyok a látottakkal. A hétre tervezett munkát elvégeztük, a jövő héten folytatjuk a felkészülést.”

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
PAKS–BUDAÖRS (NB III) 4–1 (1–1)
Paks, Paksi FC Stadion, edzőpálya
PAKS, 1. félidő: Borsos – Kovács K., Kinyik, Lenzsér, Silye – Ötvös, Mezei – Skribek, Horváth K., Mohos B.– Tóth B. 2. félidő: Simon– Szekszárdi, Vas, Debreceni, Gyurkits – Kocsis B., Vécsei –  Nagy M., Hahn, Földi D. – Pesti. Vezetőedző: Bognár György
BUDAÖRS: Schrenck – Lami, Fényes, Szécsi, Szamosi, Sajbán, Jász, Fekete, Györgye, Szedlár, Tóth. Csereként pályára lépett: Birtalan (a szünetben), Balajti (a szünetben), Gál (a szünetben), Erdey (a szünetben), Petneházi (60.), Jármai (60.), Horváth E. (60.), Váradi (60.). Vezetőedző: ifj. Bognár György
Gólszerző: Skribek (19.), Pesti (74.), Debreceni (88.), Hahn (90.), ill. Tóth (24.)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–CIGÁND (NB III) 5–1 (2–0)
Nyíregyháza, Örökösföldi Sporttelep
NYÍREGYHÁZA, 1. félidő: Fejér – Gresó, Baki, Alaxai, Temesvári, Nagy B.– Toma, Kovács M. – Kovácsréti, Novák, Beke. 2. félidő: Bese – Herjecki, Rjasko Gengeliczki, Tamás O., Oláh B. – Doumbia, Kesztyűs – Daróczi, Németh B., Cseh. Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Beke (19.), Kovácsréti (45+1. – 11-esből), Cseh (52.), Daróczi (65.), Herjeczki (70. – 11-esből), ill. Juhász (85.)

KÉSŐBB
17.00: Ferencváros–Lendva (szlovéniai), Bad Radkersburg

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik