Spandler Csaba: Vezér akarok lenni!

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 10:34
Spandler Csaba is bizonyítaná a Vidi új szakmai stábjának, hogy lehet rá számítani (Fotó: Fehérvár FC)
Spandler Csaba, a Fehérvár FC belső védője beszélt az új vezetőedző, Pető Tamás filozófiájáról, hogy a szakember mit vár el tőle és az azeri Sumqayit elleni Konferencialiga-párharc is szóba került.

Zajlik az élet a Fehérvár FC-nél: a nyáron edzőváltás történt (az Újpestre távozó Bartosz Grzelak helyett Pető Tamás irányít), s hamarosan pályára lép a csapat a nemzetközi porondon, a Konferencialiga második selejtezőkörében az azerbajdzsáni Sumqayit FK ellen július 25-én, idegenben.

Tamás Márk, az azeri Neftci belső védője
A Sumqayit masszív védekezésből indít ellentámadásokat. Biztos vagyok benne, hogy meggyőző előnyre akarnak szert tenni az első meccsen, de ez nem lesz egyszerű, igaz, a Vidi nagy átalakuláson megy keresztül. A hőséggel és a magas páratartalommal is meg kell majd küzdenie a Fehérvárnak, ám ha ez sikerül, akkor jó idegenbeli eredmény után továbbmehet a magyar csapat. Szívügyem a Vidi, fehérvári vagyok, szurkolok neki, és bízom a továbbjutásában!

„Lekopogom, zökkenőmentesen halad a felkészülésünk, szerencsére gyorsan megtaláltuk a közös hangot az új szakmai stábbal – mondta lapunknak Spandler Csaba, a Fehérvár FC 28 éves belső védője. – A hangulat remek és az eddig elvégzett munka is kifejezetten jó, pörgős edzéseken veszünk részt. Pető Tamás elmondta, szereti az őszinteséget, s legalább annyira a kemény munkát. A vezetőedző külön is elbeszélgetett a rutinosabb futballistákkal, elmondta, szeretné, ha vezéregyéniség lennék az öltözőben. Nos, ezt én is elvárom magamtól, meghatározó tagja akarok lenni a Vidinek. Azt nem engedhetjük meg magunknak, ami az előző idény elején történt, hogy az első hét forduló után mindössze öt pontunk volt, nagyon beragadtunk, szerencsére azt követően összekaptuk magunkat. Pető Tamás Bartosz Grzelakhoz hasonlóan agresszív futballt, hatékony támadójátékot szeretne látni tőlünk, mi pedig sokat dolgozunk ezért. Szombaton a vármegye egyes Bábolnával játszunk felkészülési mérkőzést, fontos, hogy legyen meccs a lábunkban. Még egy hetet készülünk itthon, utána Szlovéniába utazunk edzőtáborozni. Ami az azeri csapat elleni párharcot illeti: nyilván tudjuk, hogy a Sumqayit a negyedik helyen zárt az előző idényben, de mélyebb elemzésbe még nem fogtunk. Biztos vagyok benne, hogy a meccs előtt mindenkit megfelelően felkészít a szakmai stáb.”

Hogy kik léphetnek pályára alig egy hónap múlva, még erősen kérdéses. Egyelőre George Dobson (az angol július elsején csatlakozik a kerethez) és Bohdan Melnik érkezett, míg a kapus Tóth Balázst megvette a klub a Puskás Akadémiától. Kölcsönből visszatért Babos Bence, Franck Bambock, Dala Martin és Lirim M. Kastrati. A távozók sora hosszabb: Bese Barnabás, Hangya Szilveszter, Mamoudou Karamoko, Emil Rockov, Rúben Pinto, Szabó Levente és Sigér Dávid búcsúzott el, s információnk szerint még jó néhányan követhetik őket. Úgy tudjuk, hogy bár Tóth Balázst megvásárolta a klub, az Újpest FC nagyon szeretné a soraiban tudni az előző idényben parádés formát mutató kapust. Értesülésünk szerint a pestiek visszacsábítanák a tavaly februárban a Megyeri útról a Vidibe kerülő Csongvai Áron, Katona Mátyás duót is, sőt az sem zárható ki, hogy Fiola Attila is a IV. kerületben köti ki, Schön Szabolcsot pedig német másodosztályú klub vinné. Vagyis nagyon sok még a kérdőjel.

Szlovéniában már az azeri stílusra hangolnak
A tervek szerint négy felkészülési mérkőzést játszik a Vidi az első idei tét­meccs, vagyis a július 25-i, Sumqayit elleni összecsapás előtt. Pető Tamás együttese szombaton 17 órakor a Bábolna SE ellen lép pályára idegenben, majd július 5-én, pénteken 10.30-kor az FC Ajkával méri össze tudását a Sóstói Stadionban. Július 11-én, csütörtökön 17.30-kor az FK Csukaricski lesz a fehérváriak ellenfele a szlovéniai Kranjska Gorában, 17-én, szerdán pedig a Göztepével játszanak Bledben.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik