Felkészülés: hatgólos zalai iksz, a KTE legyőzte a Szegedet

Vágólapra másolva!
2024.07.13. 14:44
A zalaegerszegiek az NK Nafta vendégei voltak (Fotó: ztefc.hu)
Szombat délelőtt folytatták a felkészülési meccsek sorát az NB I-es rajtra készülő csapatok. A ZTE FC az NK Nafta elleni 3–3-as meccsel zárta szlovéniai edzőtáborát, a Kecskeméti TE 2–1-re győzött Cegléden az NB II-es Szeged ellen.

 

ZTE FC–NK NAFTA 3–3 

A ZTE FC a szlovéniai partnercsapata, az új idényben szintén élvonalbeli NK Nafta ellen zárta szlovéniai edzőtáborát. A hazaiak háromszor is megszerezték a vezetést, harmadszor éppen a Zalaegerszegről kölcsönkapott Szalay Szabolcs góljával, ám a ZTE háromszor is egyenlített. Mim Gergely fejjel, Németh Dániel oldalsó szabadrúgásból, Josip Spoljaric a szélről középre lőtt labdára (a nyári szerzemény Bakti Balázs adott be) érkezve volt eredményes.

Nehéz volt a mögöttünk lévő három hét, a játékosok fáradtak és a hőség sem könnyítette meg a dolgunkat. Őszintén szólva többet vártam az elmúlt mérkőzéseket tekintve, de úgy gondolom, van még időnk foglalkozni a problémákkal és előrébb lépni. Van egy elképzelésünk, egy játékstílus, amit gyakorlunk és próbáljuk integrálni az új játékosokat. Az edzések minőségével, a játékosok munkájával elégedett vagyok. Azon mérkőzéseken, amikor az összeszokott keret volt a pályán, a játék képe is jól mutatott, sok helyzetet alakítottunk ki, ezen lehetőségek kihasználásán azonban mindenképp javítanunk kell” – értékelt a ZTE FC oldalán Márton Gábor vezetőedző a lefújás után.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Nafta (szlovéniai)–Zalaegerszegi TE FC 3–3 
Lendva.
ZTE: Gundel-Takács (Németh E.) – Szendrei (Csóka Do.), Evangelu, Szafronov (Nyíri), Várkonyi (Deme), Medgyes (Cubrilo) – Kiss B. (Bakti), Csonka (Györe), Sajbán (Vogyicska) – Mim (Spoljaric), Dénes Cs. 
Gólszerző: Kadric, Kljun, Szalay, ill. Mim, Németh D., Spoljaric

KECSKEMÉTI TE–SZEGED 2–1 

A Kecskemét két edzőmeccset játszik szombaton, az elsőn 2–1-re győzött Cegléden az NB II-es Szeged ellen, Később a szintén másodosztályú Békéscsaba lesz az ellenfél. A kecskemétiek a védők között kilépő Lukács Dániel góljával már az 5. percben megszerezték a vezetést, majd a nyáron a ZTE-től szerződtetett Kovács Barnabás lőtte ki a felső sarkot, a tizenhatos sarkáról. A folytatásban a szegedieknek már csak a szépítésre futotta az erejükből.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kecskeméti TE–Szeged-Csanád GA 2–1 
Cegléd.
KTE: Kersák – Szűcs K., Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke, Nikitscher, Kovács B., Banó-Szabó (Vattay 80.), Lukács (Kovács K. 80.), Pálinkás.
Gólszerző: Lukács (5.), Kovács B. (33.), ill. Sarr (60.)

FEHÉRVÁR–DEKANI 1–0

A Fehérvár kezdte jobban a szlovén Dekani elleni meccsét, hiszen Pető Milán egy távoli, Babos Bence egy közeli lövéssel próbálkozott, majd az első vendéglehetőség után Kovács Patrik gólját les miatt nem adták meg. A Fehérvár azonban nem állt le és a 36. percben Nicolas Stefanelli vágta vissza a kapuba a kipattanót Simut jobb oldali beadása után. 1–0

A második félidő elején a vendégek voltak aktívabbak, de a játékrész első helyzetét a magyar csapat szlovén játékosa, Nejc Gradisar hozta össze, akinek labdaszerzése után a Dekani kapusa csak bravúrt bemutatva tudott hárítani. A végjátékban egyre kevesebb lehetősége volt a csapatoknak, ám a Fehérvár nem engedett gólt ellenfelének, s így 1–0-ra nyert.

Fehérvár FC–NK Dekani (szlovén II.) 1–0 (1–0)
FEHÉRVÁR: Dala (Veszelinov 60.) – Simut, Huszti, Larsen, Kecskés M. (Spandler 56.) – Kovács B., Pető M. – Babos (Bedi 56.), Stefanelli, Berki M. (Csongvai 32.) – Kovács P. (Gradisar 56.)
Gólszerzők: Stefanelli (36.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik