Hollandiában Kata érkezéséről írnak, de az MTK nem kapott ajánlatot

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 09:38
Kata Mihály tavaly ősszel mutatkozott be a nemzeti csapatban, és eddig háromszor lépett pályára a magyar válogatottban (Fotó: Koncz Márton)
Az MTK válogatott középpályása, Kata Mihály iránt télen már érdeklődött a Heerenveen, és holland források szerint jövő héten akár szerződtethetik is a 22 éves játékost. Ugyanakkor a Nemzeti Sport úgy értesült, az MTK-t a nyáron még nem keresték a holland klubtól.


 

Több holland oldal, így az EredivisieTM, a soccernoord és a feanonline.nl is arról számolt be hétfőn este, hogy az MTK háromszoros magyar válogatott középpályása, Kata Mihály jó eséllyel az Eredivisie-ben, a Heerenveennél folytathatja a pályafutását. A hírhez hozzáteszik, hogy Katának 2026-ig szól a szerződése az MTK-nál, egymillió euróra becsülik a piaci értékét és ott volt a németországi Európa-bajnokságon a magyar kerettel, de nem lépett pályára a tornán.

Az EredivisieTM egész konkrétan arról ír, hogy a középpályás jövő héten írhatja alá a 2028-ig szóló szerződését az előző idényt 11. helyen záró klubnál. Az oldal hozzáteszi, hogy Kata már télen is képben volt a Heerenveennél, de akkor azért hiúsult meg az üzlet, mert a hollandok nem tudták eladni Thom Haye-t, akinek a posztjára érkezett volna a magyar játékos, ám azóta a 29 éves Haye-nak lejárt a szerződése és távozott a klubtól.

Ugyanakkor a Nemzeti Sport klub közeli forrásból úgy értesült, a nyáron nem volt kapcsolatfelvétel a Heerenveen és az MTK között, így egyelőre nincs szó arról, hogy Kata napokon belül távozna a magyar klubtól. Úgy tudjuk, más országból, így például a tengerentúlról vannak érdeklődések, de konkrét ajánlat nem érkezett a MTK-hoz ezen a nyáron.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik