NB I: bejelentette a bosnyák válogatott érkezését a DVTK

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 17:27
Sinisa Sanicanin a Diósgyőr játékosa (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Sinisa Sanicanint.

 

A védelem közepén és bal oldalán is bevethető 29 esztendős játékos már az ausztriai edzőtábor óta Vladimir Radenkovics edzéseit látogatja, és immár hivatalosan is a DVTK labdarúgójának mondhatja magát.

„Az ausztriai edzőtáborban kapcsolódtam be a felkészülésbe, és azt kell mondjam, nagyon jó közösségbe érkeztem – nyilatkozta a klub honlapjának Sinisa Sanicanin. – Jó játékosok vannak a csapatban, és a stáb is rendkívül felkészült, nagyszerű embereket ismertem meg abban a néhány napban, amit együtt dolgoztunk odakint. Nagyon szívélyesen fogadtak, ami megkönnyíti majd a beilleszkedést. Alig várom, hogy kezdetét vegye a bajnokság és tétmérkőzéseket játszunk, még van pár napunk, amit szeretnénk minden szempontból a legjobban kihasználni, hogy aztán a lehető legjobb eredményekkel örvendeztessük meg a szurkolóinkat.”

A 190 centiméter magas védő a szülővárosában, Prijedorban kezdte pályafutását, majd 2015-től már hivatásos szerződéssel az FK Borac Banja Lukához csatlakozott. A karrierje többi részében a legtöbb idejét Szerbiában töltötte, ahol három idényen keresztül a belgrádi Partizanban játszott – innen szerezte meg most a miskolci gárda.

Sanicanin 2020. szeptember 4-én egy UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzésen, Olaszország ellen debütált hazája felnőttválogatottjában, azóta további 22 alkalommal viselte a bosnyák nemzeti mezt.


Emellett az is eldőlt, hogy Godfrey Bitok Stephen és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott, így a nigériai védő távozik Diósgyőrből.

„Stephen Bitok mindössze egy év alatt az egyik legjobb diósgyőri játékossá vált, aki jó játéka és sport iránt alázatos személyisége miatt méltán lett népszerű az öltözőben és a szurkolók körében, nem véletlenül keltette fel nyugat-európai klubok érdeklődését is. Ám most nem maradt más lehetőségünk, mint felbontani a szerződését, amit közös megegyezéssel tettünk meg. Az okokról nem kívánunk, és – azok személyes jellege miatt – nem is tudunk többet elmondani. Köszönjük az edzéseken elvégzett munkát, a közös győzelmeket, a klub nevében jó egészséget kívánok neki, és bármerre is vezet az útja, legyen sikeres!” – búcsúzott a játékostól dr. Bajúsz Endre sportigazgató.

„Szeretném megköszönni a szurkolóknak az állandó támogatásukat, és azt, hogy szívesen fogadtak és mindenben támogattak engem és a csapattársaimat, hogy mindig a legjobbunkat nyújtsuk. Büszke vagyok rá, hogy Diósgyőrben futballozhattam – nyilatkozta Stephen búcsúzóul a klub honlapján. – Köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetőséget adtak nekem, hogy ebben a nagyszerű klubban futballozhassak. Az edzőknek és a klub dolgozóinak is köszönöm, hogy segítették a fejlődésemet a pályán és azon kívül egyaránt! Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek!”

A 23 éves balhátvéd 2023 nyarán érkezett a DVTK-hoz, és 31 bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett, valamint kiosztott hat gólpasszt, illetve három alkalommal a Magyar Kupában is pályára lépett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Herbák Máté (SV Bergfried – Németország), Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország), Mohammed Rarszalla (marokkói, FC Kosice – Kassa, Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Sinisa Sanicanin (bosnyák-szerb, Partizan Beograd – Szerbia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Uros Drezsgics (szerb, Rubin Kazany – Oroszország), Huszár Marcell (ETO FC Győr), Marko Rakonjac (szerb-montenegrói, Lokomotiv Moszkva – Oroszország, legutóbb kölcsönben Topolyai SC – Szerbia), Varga Zétény (FTC)
Legutóbb kölcsönben: Benkő Péter (szlovák-magyar, Salgótarján BTC), Csatári Gergő (Kolorcity Kazincbarcika), Jeremie Obounet Moussango (gaboni, FC Kosice Kassa, Szlovákia), Bánhegyi Bogdán (Kolorcity Kazincbarcika)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Távozók: Ondrej Baco (cseh, Ironi Tiberiasz – Izrael, szabadon igazolhatóként), Csirmaz István (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kispál Tamás (egri kölcsön után Bicske, szabadon igazolhatóként), Pernambuco (José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, brazil, szabadon igazolható), Godfrey Bitok Stephen (nigériai, szabadon igazolható), Tóth Balázs (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Borisz (siófoki kölcsön után Tiszaújváros  – szabadon igazolhatóként), Viczián Ádám (tiszakécskei kölcsön után Békéscsaba, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bokros Szilárd (FC Kosice – Kassa, Szlovákia)
Kölcsönből visszatér klubjához: Szabó Levente (Fehérvár FC, onnan Eintracht Braunschweig – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik