NB I: belga sportigazgatót nevezett ki az ETO

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 16:44
Steven Vanharen az ETO új sportigazgatója (Fotó: eto.hu)
A labdarúgó NB I újonca, az ETO FC Győr a belga Steven Vanharent nevezte ki sportigazgatónak – adta hírül a klub szerdán.

 

Steven Vanharen ül nyártól az ETO sportigazgatói székébe. Az 1979. október 23-án született Vanharen nemzetközi szinten elismert szakember, aki jelentős tapasztalatot szerzett olyan kluboknál, mint a belga Beerschot, az angol Sheffield United és a francia Chateauroux. Emellett asszisztensedzőként dolgozott a szaúdi Al-Raíd, a görög Olympiakosz Pireusz és a lengyel Legia Warszawa csapatainál. Korábban már dolgozott Magyarországon is: a 2012–2013-as idényben az Újpest erőnléti edzőjeként, míg a 2015–2016-os szezonban az MTK asszisztensedzőjeként tevékenykedett.

Mint a győriek honlapja fogalmaz, a belga szakember széleskörű tapasztalata kiterjed a tehetséggondozásra, a játékosok feltérképezésére és a csapatmenedzsmentre, ami nagy előnyt jelent majd a klub számára. A vezetőség biztos abban, hogy Vanharen szakértelme és nemzetközi kapcsolatai hozzájárulnak az ETO további sikereihez és a klub hosszú távú céljainak eléréséhez.

A klub várakozásai szerint Vanharen érkezése új lendületet ad a csapatnak, és elősegíti az akadémiai rendszer továbbfejlesztését, valamint a fiatal tehetségek beépítését a felnőttcsapatba. A zöld-fehérek vezetősége bízik abban, hogy a 44 éves sportigazgató irányításával a klub eléri a kitűzött célokat.

Az ETO még június végén jelentette be, hogy távozik a klubtól a sportigazgató, Köteles László, akinek szerződése június 30-án járt le, s amelyet a győri klub nem újított meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik