Cseh válogatott védőt szerződtetett az ETO

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 15:02
Filip Kasa az ETO új igazolása (Fotó: ETO FC Győr/Facebook)
A labdarúgó NB I-ben újonc ETO FC Győr kedden bejelentette, hogy szerződtette a DAC-tól a cseh Filip Kasát.

 

A kétszeres cseh válogatott, 191 centiméter magas hátvéd 14 hónap után távozott a DAC-tól, és egy évre írt alá a győri klubhoz – erősítette meg honlapján a dunaszerdahelyi egylet, valamint az ETO a közösségi oldalán, majd nem sokkal később az eto.hu-n is.

„Jól érzem magam Győrben, nem ismeretlen környezetbe kerültem, mivel sok játékost ismerek a csapatból, többek között Skvarkát, akivel nagyon jó barátok vagyunk, együtt játszottunk Zsolnán, ahol bajnokságot nyertünk, tehát miatta is könnyű volt a döntés. Rövid ideje vagyok itt, ám azt tapasztaltam, hogy jó a társaság az öltözőben, amit karakteres játékosok alkotnak. Bízom benne, hogy napról napra jobban megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Azért jöttem, hogy a csapat segítségére legyek, és egy erősebb bajnokságban tudjak bizonyítani. Nagy a motiváció bennem, hogy sikeres legyek a csapattal” – mondta Filip Kasa új klubja honlapjának.

A 30 éves belső védő Ostraván született, és az ottani Baníkban kezdett futballozni, majd jött a Zsolna és a Viktoria Plzen, ahonnan 2023 júniusában igazolt a DAC-hoz, és a 2024–25-ös idény végéig szóló szerződést írt alá. Dunaszerdahelyi színekben 14 alkalommal lépett pályára a Niké Ligában, a Konferencialigában kettő, míg a Szlovák Kupában egy mérkőzésen kapott szerepet.


Emellett a zöld-fehérek megerősítették oldalukon azt a hírt, amiről már lapunk is beszámolt szombaton a játékos volt klubjának közlése alapján, hogy Győrben folytatja pályafutását a szintén belső védő Heitor dos Santos.

„Boldog vagyok, hogy Magyarországra, az ETO-hoz kerültem – kezdte a 24 éves játékos. – Úgy érzem, ez egy újabb fontos lépcsőfok a karrieremben, és mindenképpen szeretném maximálisan kihasználni ezt a lehetőséget. Célom, hogy minél hamarabb a csapat erőssége legyek, és alig várom, hogy pályára léphessek az NB I-ben.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Marku Albion (albán, Dinamo Tirana – Albánia, szabadon igazolható), Heitor (Heitor Marinho dos Santos, brazil, FCI Levadia – Észtország), Filip Kasa (cseh, DAC – Szlovákia), Matija Krivokapics (montenegrói, DAC 1904 – Szlovákia), Miljan Krpics (szerb-magyar, FK Vozsdovac – Szerbia), Samuel Petrás (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia), Vazsdi Szahli (tunéziai, Radnicski Kragujevac – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Eneo Bitri (albán, Valerenga – Norvégia; legutóbb kölcsönben Cracovia – Lengyelország), Zseljko Gavrics (szerb-bosnyák, DAC 1904 – Szlovákia) 
Kölcsönből visszatért: Csóka Bálint (szlovákiai, STK Samorín – Somorja, Szlovákia), Deákovits Richárd (Mosonmagyaróvár), Lacza Alex (szlovák-magyar, Pécsi MFC) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Décsy Ádám, Kulcsár Martin 
Kiszemeltek: –
Távozók: Gabriel Boschilia (brazil-olasz, Operário-PR Brazília, szabadon igazolható), Hanzli Péter (Kallham FC Ausztria), Matteo Lucarelli (olasz, Olbia – Olaszország, szabadon igazolhatóként), Szujó Attila (Kolorcity Kazincbarcika), Tuboly Máté (debreceni kölcsön után DAC 1904 – Szlovákia),  
Kölcsönbe távozók: Buna Gábor (Opus Tigáz Tatabánya, ismét kölcsön), Huszár Marcell (Diósgyőri VTK)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Kovács Márk (román-magyar, DAC 1904 – Szlovákia, onnan Csíkszereda –  Románia), Riquelme Rodrigues Mendes (brazil, DAC 1904 - Szlovákia), Urblík Norbert (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik