FTC: Marquinhos addig nem utazhat el Moszkvába, amíg nem jön meg az utalás – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.01. 10:29
A múlt héten a BL-selejtezőben a walesi TNS ellen gólt szerző, de a visszavágót kihagyó Marquinhos akkor indulhat el Moszkvába, ha az oroszok kifizetik a vételár első részletét (Fotó: Koncz Márton)
Az orosz sajtó már biztosra veszi, hogy a Ferencváros brazil támadója, Marquinhos a héten a Szpartak Moszkvához szerződik. A Nemzeti Sport értesülései szerint ez csak akkor történhet meg, ha az orosz klub elutalja a játékos vételárának első részletét.

 

A championat.com az orosz átigazolási ügyekben jól értesült Ivan Karpov értesüléseire hivatkozva ír arról, hogy a brazil Marquinhos átigazolásáról megszületett a döntés, és bár korábban úgy tűnt, a Lokomotiv Moszkva szerződteti, végül Dejan Sztankovics új csapatához, a Szpartak Moszkvához ír alá.

A Ferencvárostól tavasszal távozott edző szerdán a Szport Ekszpressznek nevetve reagált a Marquinhos szerződtetését firtató kérdésre.  

Hamarosan minden kiderül. Látja, ironikusan mosolygok. Levonhat bizonyos következtetéseket a mosolyomból” – mondta Sztankovics.

A Nemzeti Sport úgy tudja, valóban érkezett több klubtól is ajánlat, és jó esély van arra, hogy a támadó a Szpartakhoz igazol, de csak akkor kelhet útra Moszkvába, ha az oroszok kifizetik a vételár első részletét, ami eddig nem történt meg. 

Korábbi orosz sajtóhírek szerint a Szpartak ötmillió euróért szerződtetheti a Fradi 24 éves brazilját, aki 2022 februárjában a Transfermarkt szerint 1.65 millió euróért szerződtettek a brazil Atlético Mineirótól egy bulgáriai, plovdivi kölcsönjáték után. A Fradiban 97 tétmeccsen 14 gólt szerzett, 26 gólpasszt adott.   

A Ferencvárost kerestük Marquinhos átigazolási ügyével kapcsolatban, de a klub sajtóhíreket nem kommentál. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: 
Távozók: Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Amer Gojak (bosnyák), Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Marquinhos (Lokomotiv Moszkva, Szpartak Moszkva – Oroszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik