1.2 millió eurós ajánlat érkezett Angliából a Fehérvár kapusáért – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 10:36
Tóth Balázs iránt Angliából érdeklődnek (Fotó: Fehérvár FC)
Angol sajtóértesülés szerint a jelenleg másodosztályú, az élvonalban háromszoros bajnok Blackburn Rovers szerződtetné a Fehérvár FC kapusát, Tóth Balázst, akinek a megszerzésére 1 millió fontot szánnának. A Nemzeti Sport Angliából származó értesülései szerint a Blackburn kedden 1.2 millió eurós ajánlatot tett a kapusért. A magyar klubnak egy napja van a válaszra.

 

A the72.co.uk arról ír, hogy bár a Blackburn Rovers jól kezdett az angol másodosztályban, hiszen három meccsen hét pontot szerzett John Eustace menedzser csapata és ezzel 3. helyen áll a tabellán, de a klub további erősítéseket tervez a nyáron.

Az egyik poszt, melyre új játékost keresnek, a kapusposzt, és a kiszemeltjük a Fehérvár válogatott kerettag kapuvédője, Tóth Balázs. A hír szerint a klubnál 1 millió fontot szánnak új kapusra.

A Nemzeti Sport blackburni, klub közeli forrásból azonban úgy értesült, hogy a Rovers kedden már tett is egy a fenti összegnek megfelelő, 1.2 millió eurós ajánlatot a kapusért, és a fehérváriaknak egy napjuk van a válaszra. A Blackburnnek azért sürgős az ügy, mert a szigetországban pénteken zárul az átigazolási időszak.

A Fehérvár FC jó üzletet köthet a 26 éves kapus eladásával, ugyanis az egyéves kölcsönszerződés lejárta után ezen a nyáron szerződtették végleg a Puskás Akadémiától, a hírek szerint félmillió euró körül mozgott a kivásárlási ára. Tehát rövid időn belül a kifizetett összeg több mint a duplájáért értékesíthetnék. Úgy tudjuk, a kapus iránt az NB I-ből is érdeklődnek, de ő itthon nem szeretne váltani, ellenben a külföldi folytatásra nyitott. Tóth távozásával a télen szerződtetett, 23 éves Veszelinov Dániel vagy a legutóbb Nyíregyházán kölcsönben szerepelt, 20 éves Dala Martin léphetne elő első számú kapussá, ha nem igazolnak új játékost a posztra a fehérváriak.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Bedi Bence (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Ivan Milicevic (horvát-bosnyák, AE Kifisziasz - Görögország, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Holender Filip (magyar-szerb, Vasas FC), Huszti András (Zalaegerszegi TE FC, legutóbb kölcsönben Újpest FC), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatért: Babos Bence (FC Ajka), Franck Yves Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Ekbauer Tamás, Lakatos Kristóf, Lakatos Dávid, Virágh Milán 
Kiszemeltek: –
Távozók: Bese Barnabás (Újpest FC), Gergényi Bence (Újpest FC),  Fiola Attila (Újpest FC – szabadon igazolhatóként), Hangya Szilveszter (szabadon igazolható), Menyhárt Zsombor (Csákvár), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál, Uniao Torreense – Portugália), Emil Rockov (szerb-magyar, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Schön Szabolcs (Bolton Wanderers – Anglia), Sigér Dávid (Sepsi OSK – Románia), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatért klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia, onnan Újpest FC, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tóth Balázs (Blackburn – Anglia), Franck Yves Bambock (kameruni-francia, legutóbb Panetolikosz – Görögország, kölcsönben)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik