Lukics korai góljára Bognár-dupla volt a válasz, nyert Győrben az MTK

Vágólapra másolva!
2024.08.11. 15:40
Fotó: Dömötör Csaba
A labdarúgó NB I 3. fordulójában az ETO FC Győr 2–1-re kikapott odahaza az MTK-tól.

 

NB I
3. FORDULÓ
ETO FC Győr–MTK Budapest 1–2 (N. Lukics 2., ill. Bognár 38., 54. – mindkettőt 11-esből)
Győr, ETO Stadion, 3420 néző. V: Rúsz

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A HARMADIK FORDULÓBAN a harmadik kapus nevével kezdődött az ETO FC Győr összeállítása. A héten Dunaszerdahelyről igazolt Samuel Petrást Borbély Balázs vezetőedző a várakozásnak megfelelően a kezdőcsapatba jelölte, és innentől kezdve aligha lesz változás ezen a poszton az idény hátralévő részében. A mérkőzés elején azonban korántsem a győri kapus volt a főszereplő, hiszen Claudiu Bumba remek beadását követően Nenad Lukics már a második percben előnyhöz juttatta a hazaiakat. A szerb csatár ezt megelőzően 2023. április 29-én szerzett gólt a magyar élvonalban, a Budapest Honvéd színeiben a Kisvárda ellen (2–2).

A játékosok mentségére legyen mondva, a pálya nagy részére tűző nap és a rekkenő hőség nem könnyítette a színvonalas játék kialakulását, az MTK és az ETO futballistái is számos gyermeteg hibát követtek el, a társaktól néhány méterről indított passzoknál a labda időnként méterekkel kerülte el a címzettet. Az ivószünetet követően a hazaiak fokozták a tempót, többször is eljutottak az MTK kapujáig. Az egyik ilyen lehetőségnél Claudiu Bumba kapott egy rúgást, s bár kétszer is megpróbálta folytatni a játékot, le kellett cserélni a győriek addigi legjobbját. A meccs képe nem változott, ha Luciano Vera pontosan centerez a 34. percben, könnyen kétgólos előnybe kerülhetett volna az ETO. Ehelyett a szöglet utáni kontrából megindult az MTK, Petrás tizenegyest hozott össze, Bognár István pedig magabiztosan értékesítette, ez egyúttal az MTK első helyzete volt.

 

A szünet után is az ETO akarata érvényesült, Mamady Diarra előbb beadással, majd lövéssel veszélyeztetett, Bánáti Kevin is gólt szerezhetett volna, s még csak a 48. percben jártunk. S hogy mit ért a jó játék? Újabb vendégtizenegyest. Kovács Patrik talán még mindig érzi Luciano Vera simítását az arcán, de Bognár István második büntetőből szerzett gólját már ő is meg tudta ünnepelni. Az MTK az eddigieknél is passzívabbá vált, rengeteg szabálytalansággal tördelte a játékot, ám az ETO nem alakított ki nagyobb helyzeteket. A hajrában a házigazda is közel került ahhoz, hogy ajándékbüntetőt kapjon, ám Luciano Vera esésénél − a tizenegyespontra mutató Rúsz Mártonnal ellentétben − résen volt a VAR-szoba. Az egész mérkőzést tekintve a Győr győzelmet, de legalább döntetlent érdemelt volna, a második, könnyű síppal fújt büntető azonban megfogta a csapatot, amely így a harmadik fordulót is pont nélkül, utolsó helyezettként zárja. Bár az MTK ezúttal alig próbálkozott az ellenfél kapuja előtt, továbbra is hibátlan a 2024–2025-ös idényben.

AZ NB I ÁLLÁSAMGyDVL–KGk 
1. MTK Budapest336–1+5 
2. Ferencvárosi TC223–0+3 
3. Puskás Akadémia224–2+2 
4. Debreceni VSC2114–1+3 
5. Fehérvár FC2113–1+2 
6. Paksi FC2114–3+1 
7. Nyíregyháza Spartacus2112–4–2 
8. Kecskeméti TE3211–2–1 
9. Diósgyőri VTK3123–7–4 
10. Újpest FC222–4–2 
11. Zalaegerszegi TE221–3–2 
12. ETO FC Győr332–7–5 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik