Paks: Kovácsik Ádám érkezett Szappanos pótlására – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 09:58
Kovácsik Ádám Paksra szerződött (Fotó: paksifc.hu)
A Paksi FC megegyezett a szabadon igazolható kapussal, Kovácsik Ádámmal, aki ma már Pakson edz – adta hírül a klub hivatalos honlapján.


 

A Paksi FC a Szaúd-Arábiába szerződő Szappanos Péter helyére keresett kapust, és a szabadon igazolható, legutóbb Mezőkövesden szereplő Kovácsik Ádám lett a befutó.

„Örömmel jelentjük, klubunk a mai napon megállapodott Kovácsik Ádámmal, aki így Pakson folytatja pályafutását” – adta hírül hivatalos honlapján a Paksi FC.

Kovácsik karrierje a Budapest Honvédban indult, majd még az utánpótláséveiben került a Ferencvároshoz, ahonnan aztán hosszú légiósesztendők következtek. 2007-től nyolc éven keresztül Olaszországban játszott a Reggina, a Foligno, a Pavia, valamint a Carpi együttesében. 2015 nyarán tért vissza Fehérvárra, ahol nyolc évig védett – az egy év győri kölcsönjátékot is beleszámítva –, az előző idényt pedig Mezőkövesden töltötte.

„Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy Paksra igazolhattam. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy Szappanos távozása után rám gondoltak a klubvezetők. Céljaim egyértelműek, szeretnék átélni a tavalyihoz hasonló sikeres szezont a csapattal. Jó lenne újra érmet és kupát nyerni, amikor legutóbb ilyenekben volt részem, a kisfiam egész pici volt, de a magam szempontjából is nagyszerű lenne egy elégedett összegzést végezni egy év múlva. Hiányoznak a sikerek. A csapat nagy része ismerős, az öltözői közegről csupa jót hallottam. Az összetartó, családias légkör pedig kívülről is látszik, ez a Paks erőssége. Szeretnék mielőbb teljes értékű tagja lenni a csapatnak, izgatottan várom a feladatokat” – fogalmazott a szerződés aláírását követően a paksifc.hu-nak az egyszeres válogatott kapus.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők: Kovácsik Ádám (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Ötvös Bence (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (Vasas FC)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatértek: Földi Dominik (Szeged-Csanád GA), Gyurkits Gergő (BFC Siófok), Nyári Patrik (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemelt: –
Távozók: Debreceni Ákos (siófoki kölcsön után Kazincbarcika), Könyves Norbert (Vasas FC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Volter Patrik (VSC 2015 Veszprém) 
Kölcsönbe távozik: Debreceni Zalán (siófoki kölcsön után Kozármisleny), Gregor Zalán (Csákvár, ismét kölcsönbe), Hegedűs János (siófoki kölcsön után FK Csíkszereda – Románia), Nagy Máté (kozármislenyi kölcsön után Szentlőrinc), Nagy Richárd (szegedi kölcsön után Szentlőrinc), Szekszárdi Milán (kazincbarcikai kölcsön után Szentlőrinc) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik