Bartosz Grzelak szerint Újpesten ütőképes együttes alakult ki

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 07:29
Bartosz Grzelak többek között Horváth Krisztofer játékával is elégedett volt (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, az Újpest 3–1-re nyert a Kecskemét otthonában a labdarúgó NB I 6. fordulójában. Lássuk, hogyan értékeltek a csapatok vezetőedzői!

Bartosz Grzelak: Tartottuk magunkat a meccstervhez

– Nehezen indult a meccs, de győzelem lett a vége.
– Az első félidőt jól kezdtük, de annyira mégsem, mert szabadon hagytuk a hazaiak játékosait, rosszul védekeztünk a szögletnél – elemeznünk kell, mi volt a gond. Innentől a labdarúgóink jól küzdöttek, nem stresszeltek, és tartottuk magunkat a meccstervhez. Szinte borítékolható volt, hogy előbb-utóbb egyenlítünk, a vezetést megszerezve lehiggadt mindenki, a harmadik góllal pedig eldöntöttük a találkozót. Fölényben futballoztunk, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével.

– A szünet után hogyan tudta felpörgetni a csapatát?
– Felkészültünk egy bizonyos támadójátékra, ám a KTE kissé másképp állt fel ellenünk, s némi zavart okozott, hogyan kezeljük a helyzetet. Nyitott volt a középpályánk, úgyhogy stabilizálni kellett a pálya azon részét, hogy ne veszítsünk labdát. Idővel már uraltuk a helyzetet, és a középpályás-védekezés is jobban működött.

– Horváth Krisztofer és Fran Brodic játékkapcsolatáról mi a véleménye?
– Horváth Krisztofer kitűnő játékos, bárkivel megtalálná az összhangot. Az első benyomásom az volt vele kapcsolatban, hogy fejlődni, tanulni akar, a csapattal kíván erősödni és nemcsak a játékának, a személyiségének is örülök. Nagyjából összeállt a keret, jó az alap, kialakult egy ütőképes együttes, de résen kell lennünk az átigazolási időszak végéig.


Szabó István: Ahogy fogy az erő, úgy lanyhul a koncentráció

– Az idény első hazai veresége…
– Megérdemelten győzött az Újpest. Az idény legjobb első félidejét produkáltuk, működött a labdakihozatalunk, voltak szabad- és szögletrúgásaink, irányítottunk, gólt is szereztünk, de a rossz védekezésünk miatt egyenlített az ellenfél. A szünetben megbeszéltük, figyelnünk kell, határozottabbnak kellett volna lennünk, akár szabálytalanság árán is meg kellett volna állítanunk az újpestiek akcióit. Bánt, hogy a csatárunk egy egynél nagy helyzetet hagyott ki, előnyben pedig a vendégek azt játszották, ami az erősségük.

– Minek tulajdonítja a visszaesést?
– Ahogy fogy az erő, úgy lanyhul a koncentráció. Lukács Dániel cseréje nem lett volna indokolt, de rosszul érezte magát, Zsótér Donát pedig régen játszott végig egy meccset. Amíg ők a pályán voltak, veszélyesebb volt a csapat.

Bosszantja, hogy korábbi játékosa, Horváth Krisztofer remekelt a meccsen?
– Nem bosszant. Nagyon kedvelem őt, kitűnő a kapcsolatunk, és örülök, hogy végre játszik. Számítottunk rá, hogy csereként beáll, jó labdarúgó, nem könnyű ellene futballozni. Testközelből ismerjük, ha nem állítják meg, létszámfölényes játékhelyzetben tud érvényesülni. Bízom benne, a magyar labdarúgás nagy értéke lesz.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Újpest FC 1–3 (Katona L. 30., ill. Mucsányi Márk 34., Brodic 64., Ljujics 76.)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4743 néző. Vezette: Erdős

AZ ÁLLÁS       
1. Ferencvárosi TC446–1+512
2. Puskás Akadémia5419–5+412
3. Paksi FC53119–8+110
4. Újpest FC63312–7+59
5. MTK Budapest5326–3+39
6. Fehérvár FC62319–909
7. Diósgyőri VTK62225–7–28
8. Debreceni VSC52127–6+17
9. Kecskeméti TE61234–7–35
10. Zalaegerszegi TE51136–8–24
11. Nyíregyháza Spartacus61148–14–64
12. ETO FC Győr5143–9–61

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik