Dembélén és Ansu Fatin is segített már a világhírű sebész, aki most a Vasas védőjét műtötte

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.13. 09:08
Pávkovics Bence és Lasse Lempainen (Fotó: vasasfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas 27 éves játékosa, Pávkovics Bence Achilles-ín-sérüléssel bajlódott az utóbbi hetekben. A klub pénteki közleményéből kiderült, hogy világhírű sebész segített rajta.

Habár az idén minden bajnokin szerephez jutott – hatból ötször ráadásul kezdőként –, ősszel már nem láthatjuk a pályán Pávkovics Bencét, aki kedden Finnországban Achilles-ín-műtéten esett át – olvasható az angyalföldi klub hivatalos honlapján.

Mint írják, a beavatkozás – amelyet a világhírű ortopéd sebész, Lasse Lempainen végzett el – sikeres volt. Az adjunktus professzor korábban olyan sztárfutballistákon segített már operációkkal és a felépülés tudatos tervezésével, mint Ousmane Dembélé, Ronald Araújo, Ansu Fati, Juan Cuadrado, vagy éppen Sergi Roberto.

Pávkovics immár hazatért Magyarországra, és családja körében megkezdte a rehabilitációt.

„Sajnos nem volt ismeretlen számomra ez a fajta sérülés, a bal lábamat három évvel ezelőtt, amikor még Debrecenben játszottam, ugyanez a professzor már megműtötte részleges szakadással. Akkor négy hónap elteltével ismét pályán lehettem, így most sem volt kérdés, hogy Lempainen doktor úr segítségét kérem – bízom benne, hogy a téli felkészülésre már teljesen rendben leszek. Köszönöm a Vasas FC és Nagy Miklós sportigazgató segítségét és támogatását, most már itthon lábadozom, s bár az első két hétben nem állhatok rá a lábamra, utána elkezdődhet a gyógytorna és a rehabilitáció” – mondta el a klub honlapjának a játékos. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik