FTC: Érdekes volt együtt látni őket a pályán – Jansen Saldanháról és Varga Barnabásról

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 22:53
Pascal Jansen pacsizik játékosával, Raul Gustavóval (Fotó: Szabó Miklós)
Az MTK 3–1-re kikapott odahaza a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 7. fordulójában rendezett örökrangadón. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az MTK trénere, Horváth Dávid szerint bár az eredmény az elsődleges, játékban értékelhető teljesítményt nyújtott a csapata.

„Voltak kifejezetten jó periódusaink, akár labdabirtoklási arányban, akár a beadások, támadások terén. Hibáztunk is, ezért nem tudtunk pontot szerezni. Tanultunk ezekből a hibákból. A vezetés megszerzése után viszonylag hamar kaptuk az egyenlítő gól, azt az időszakot elnyújthattuk volna jobban is. A szünet előtt lélektanilag rosszkor kaptunk egy szerencsétlen gólt. A második félidőben viszont jól használtuk a szárnyainkat, csak kellett volna több érkező középen vagy pontosabb beadások. Hiányzott, hogy bátrabban játsszunk.”

HORVÁTH DÁVID SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Az FTC vezetőedzője, Pascal Jansen szerint jól kezdték a meccset.

„Volt pár lehetőségünk, de a ritmussal nem voltam elégedett. Felvettük az MTK ritmusát, ezért kiegyenlített volt a játék, aztán a hazaiak büntetőből vezetést is szereztek. Elég volt egyetlen pillanatra nem koncentrálni eléggé. Új szituáció volt számunkra az NB I-ben, hogy hátrányba kerültünk, de örülök, hogy még a félidő előtt sikerült fordítanunk. Elmondtam a szünetben, hogy nem tarthatjuk ezt a ritmust. Javulást hozott a második félidő, Matheus beállása után pedig megszületett a harmadik gól.”

A szakembert arról kérdezték: milyen volt együtt látni a pályán Saldanhát és Varga Barnabást?

„Érdekes volt együtt látni őket a pályán, de természetesen már együtt edzenek, amióta Barna visszatért a válogatottból. Jól működnek együtt, és remélem, a jövőben maximálisan megérzik egymást a pályán, s meg tudják villantani a minőségüket. Nagyon sokféle variációban fogunk játszani, hiszen sok a meccs. Matheust még formába kell hozni, nem áll készen a kilencven percekre. Fittebbnek kell lennie, terhelésre van szüksége, meg kell értenie százszázalékosan a játékunkat. Nagyon jó, ha két ilyen topjátékos jól reagál egymásra a pályán, mert ez az egész csapat számára pozitív dolgokat hozhat.”

PASCAL JANSEN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

NB I 
7. FORDULÓ 
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–3 (Bognár I. 18. – 11-esből, ill. Varga B. 25., Raul Gustavo 43., Saldanha 80.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V: Karakó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik