HLSZ: Szoboszlai Dominik, Dibusz Dénes és Varga Barnabás is díjat kapott

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 21:04
Szoboszlai Dominik, Dibusz Dénes és Varga Barnabás is díjat kapott hétfő este Etyeken (Fotó: Török Attila)
Meglepetések nélkül ért véget a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) hétfő esti díjátadója. Az elmúlt idény álomcsapatába hat ferencvárosi futballista is bekerült.

A helyszín illett az alkalomhoz. Az etyeki domboldalban meghúzódó étterem Toszkánát idézte, a futballisták ezúttal nem sportszárat, rövidnadrágot és mezt húztak, hanem inget, zakót és különböző trendi elegáns öltözetet. A HLSZ hétfő esti díjátadó gálájának Alberto Tarantini volt a díszvendége, aki az argentin válogatottal 1978-ben világbajnoki címet szerzett, rajta kívül ott volt az 1978-as vb-n részt vevő magyar válogatott több tagja is, Martos Győző, Gujdár Sándor és Fülöp Ferenc, az ezüstcipős Nyilasi Tibor pedig Horváth Gábor HLSZ főtitkár lelkére kötötte, adja át üzenetét, bocsánatot kér az akkori szabálytalanságáért, ahogy fogalmazott, kicsit dühös volt akkor…

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete idén 34. alkalommal jutalmazta a legjobbakat, ezúttal a 2023–2024-es bajnokság kiemelkedő teljesítményt nyújtó futballistáit díjazta. A férfi jelöltek listájának összeállításában többek között egykori szövetségi kapitányok, aktuális HLSZ elnökségi tagok, egykori HLSZ elnökök, valamint az NB I-es, és NB II-es együttesek csapatkapitányai és vezetőedzői vettek részt, idén hat kategóriában adhatták le voksaikat. Sőt, az év csapatát is megválasztották, valamint a női labdarúgás kiemelkedő teljesítményét nyújtó játékosait is méltó elismerésben részesítette.

A HLSZ Díjátadó Gála immár hagyományosan ünnepélyes keretek között köszönti a legjobbakat, Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára némileg rendbontó köszöntővel nyitotta meg az eseményt, mondandójának első felében határozott szavakkal bírálta a Magyar Labdarúgó-szövetség, különösen Vági Márton hozzáállását a közös munkához és a játékosszervezethez, a főtitkárt ugyan nem nevezett meg, személye azonban könnyen kitalálható volt. A meglepő nyitányt követően azonban már érkeztek a díjazottak a pódiumra, Bognár György, a paksiak vezetőedzője a tőle megszokott laza humorral konstatálta az elismerést, mondván, idén talán meg is érdemelte, a legjobb kapus pedig ki más, mint Dibusz Dénes lett. A Ferencváros kapusa az elmúlt években számtalanszor vehette át ezt a díjat.

„Egy idő után kifogy az ember a szavakból – így a zöld-fehérek játékosa. – A kollégáknak szeretnék gratulálni, ők is legalább ennyire megérdemelték volna ezt a díjat. És a társaknak is szeretném megköszönni, akik megtiszteltek a szavazatukkal.”

Szoboszlai Domninik lett a legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó (Fotó: Török Attila)

Meglepetésnek a legjobb mezőnyjátékosok között a ferencvárosi Varga Barnabás elsőségét sem lehetett nevezni, mint ahogy a külföldön játszók között Szoboszlai Dominik díja is borítékolható volt. A Liverpool sztárja a hétvégén csapatával 3–0-ra győzte le idegenben a Manchester Unitedet, hétfőn azonban már csatlakozott Telkiben Marco Rossi együtteséhez, társaival ő is átautókázott a közeli edzőcentrumból a díjátadóra.

Az elmúlt idény álomcsapatát is kihirdették, melyben hat FTC játékos is helyet kapott.

A 2023–2024-ES IDÉNY GYŐZTESEI

A férfi kategória győztesei
Legjobb kapus: Dibusz Dénes (Ferencváros)
Legjobb mezőnyjátékos: Varga Barnabás (Ferencváros)
A külföldön játszó legjobb játékos: Szoboszlai Dominik (Liverpool FC)
A másodosztályban szereplő legjobb játékos: Tóth Milán (Vasas FC)
Legjobb 21 éven aluli játékos: Vajda Botond (Debreceni VSC)
Legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
Az idény „Legjobb 11-e”: Dibusz – Botka, Kinyik, I. Cissé, Nagy Zs. – Windecker, Abu Fani, Bognár I. – Marquinhos, Varga B., A. Mance
Fülöp Márton Díj: Tóth Balázs (Fehérvár FC, az új idényben Blackburn Rovers)
HLSZ Díj: Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

A női kategória győztesei
Legjobb kapus: Milica Kosztics (Ferencváros) és Erős Evelin (MTK Budapest)
Legjobb mezőnyjátékos: Sinka Napsugár (Hoffenheim)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik