Dombi Tibor: A kudarcok miatt túl nagy a félelem a játékosokban

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2024.10.28. 08:07
Átmenetileg ismét Dombi Tibor készíti fel a DVSC-t (Fotó: Árvai Károly)
Már nem Máté Csaba a DVSC vezetőedzője, a szakember helyett a következő kupamérkőzésen, és az FTC elleni bajnokin ismét Dombi Tibor irányítja a Lokit beugró edzőként.

Megtörtént, amit már napok óta sejteni lehetett. A Debreceni VSC vezetősége a szombati, Fehérvár FC ellen 2–0-ra elveszett bajnoki mérkőzés után menesztette Máté Csaba vezetőedzőt. Nem csoda, hiszen a Szrdjan Blagojevics helyére kinevezett szakember nem tudta megállítani a csapat zuhanását, sőt irányításával öt meccsen ötször kapott ki a Loki, így a hétszeres magyar bajnok jelenleg a 11. a tabellán, kieső helyen készül a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésre. A korábban a Ferencvárossal tíz tétmeccsből kilencet megnyerő vezetőedző ezúttal kudarcot vallott, példája bizonyítja, más összerakott csapat kispadján ülni, s más olyan együttessel dolgozni, amelyet újra kell építeni, hiszen a DVSC elődje, ­Szrdjan Blagojevics irányításával került lejtmenetbe. Úgy tűnik, egyelőre megállíthatatlan a zuhanás.

A klub a vasárnap kiadott közleményében így magyarázta a kispadon történő változást: „A gárdának új impulzusokra van szüksége. Máté Csaba nehéz pillanatban vette át a Loki vezetőedzői posztját, személyében kiváló szakembert és nagyszerű embert ismertünk meg, aki mindent megtett a klubért, azonban az előző meccsek eredménytelensége azt jelzi, hogy más szakmai utat kell választani.”

A klubhonlap továbbá leszögezi, az elmúlt hetek sikertelensége nem kizárólag edzői felelősség, abban mindenkinek, így a játékosoknak is szerepük van.

Ismert, a DVSC Szrdjan Blagojevics irányításával kezdte az idényt, a szerb szakember augusztus 26-án távozott, majd Dombi Tibor első ideiglenes szerepvállalása után szeptember 1-jén nevezték ki Máté Csabát, akinek a Mol Magyar Kupában egy győzelem, a bajnokságban öt vereség a mérlege. A leköszönő szakvezetővel együtt a segítői (Máté Roland és Éger László) is távoznak, a keddi mezőkövesdi kupatalálkozón és a jövő vasárnapi, Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a Lokit, munkáját Madar Csaba is segíti.

„Teljes mértékben egyetértek a klubközlemény azon részével is, amely Máté Csaba emberi, illetve szakmai erényeit emeli ki – mondta megkeresésünkre az ötvenéves, 35-szörös válogatott Dombi Tibor, a DVSC megbízott vezetőedzője. – Számos újdonsággal próbálkozott, ám eredménytelenül, pedig sokszor csupán hajszálon múlt egy-egy siker. A kudarcok hatására elbizonytalanodott a csapat, félelem lett úrrá a játékosokon. Ismerem az érzést, hiszen csaknem ötszáz meccsen játszottam a Lokiban, abból legalább százon én is, úgymond, összecsináltam magam. Ezt az időszakot éljük most, s azzal tudnánk leginkább segíteni, ha futballistáink nem egymásban, hanem önmagukban keresnék a hibát. Biztos vagyok benne, a keret sokkal többre képes annál, mint ahogy a játék, illetve az eredmények mutatják. Két meccsre szól a megbízatásunk, vasárnap a Ferencváros elleni bajnoki jön, de azon leszünk, hogy már a keddi, mezőkövesdi Magyar Kupa-meccsen se remegjenek a lábak.”

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2024–2025-ÖS IDÉNYÉBEN
2024. augusztus 26.: DVSC – Szrdjan Blagojevics helyett ideiglenesen Dombi Tibor
2024. szeptember 1.: DVSC – Dombi Tibor helyett Máté Csaba
2024. október 15-16.: Kecskemét – Szabó István helyett Gera Zoltán
2024. október 27.: DVSC – Máté Csaba helyett ideiglenesen Dombi Tibor


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik