Rózsaszínű mezével hívja fel a figyelmet a mellrákszűrésre a Szekszárd NB I-es női csapata

V. B.V. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 17:05
Fotó: Alpassport
A Szekszárdi UFC és az Alpassport egy közös akció keretein belül igyekszik felhívni a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára. Egy kifejezetten ebből a célból készített rózsaszínű mezben lépnek pályára a női NB I-es csapat tagjai mindegyik októberi bajnoki mérkőzésükön.

„Először is szeretnénk megköszönni az Alpassportnak, hogy közös összefogással össze tudtunk hozni egy ilyen szép mezt. Azt gondolom, a női labdarúgás a legjobb színtere annak, hogy megmutassuk, és egy ilyen kampány mellé álljunk. A lányok örömmel vettek részt benne” – mondta Tóth Dorottya, a szekszárdiak asszisztensedzője. 

Az együttes 19 éves játékosa, Kuntzl Norina is egyetértett ezzel: „Mivel a női labdarúgásban elég fontos szerepet játszik a mellrákszűrés, ezért számunkra is fontos, hogy a mellrákszűrés mellé álljunk.”

„Azt gondolom, hogy a mellrákszűrés nagyon fontos. Az Alpas segítségével sikerült megragadnunk egy nagyon fontos szerepvállalást! Ezért egész októberben rózsaszínű mezben fogunk pályára lépni” – árulta el Vári Viktória, a csapat 24 esztendős futballistája.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja – melynek színe a rózsaszín –, ennek apropóján a Szekszárdi UFC minden egyes tagja arra biztatja nőket, hogy menjenek el mellrákszűrésre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik