Németh Krisztián az NB II-ben, az MTK-nál folytatja

Vágólapra másolva!
2011.11.04. 11:36
Címkék
A labdarúgó NB II-ben szereplő MTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Németh Krisztián 2011. december 31-ig szóló szerződést írt alá a budapesti klubbal.

Németh Krisztián aláírt az MTK-hoz (Fotó: mtkhungaria.hu)
Németh Krisztián aláírt az MTK-hoz (Fotó: mtkhungaria.hu)

Mint ismeretes, Németh Krisztián augusztus 31-én bontott szerződést az Olympiakosszal, azóta pedig csapatot keres magának.

Most megtalálta: négy év után visszatér korábbi együtteséhez, az MTK-hoz – 2007 nyarán igazolt a kék-fehérektől a Liverpoolhoz. Szombat délután a Sopron ellen pályára is léphet, mivel az MLSZ már megküldte a játékengedélyét.

A klub honlapjának Domonyai László, az MTK vezérigazgatója és maga a játékos is nyilatkozott:

„Azt hiszem, valamennyi MTK-drukker számára igazi örömhír az, amit ma bejelenthettünk – mondta Domonyai László. – Nem titok, több hete reménykedtünk abban, hogy Krisztián, ha csak pár meccs erejéig is, de visszatér a csapatba. Úgy hiszem, valamennyi szurkolónk ugyanolyan szeretettel fogadja majd, mint a játékostársak, akik számára szintén komoly jelentőségű ez a hír. Jóleső érzés, hogy egy sor hazai klub invitálására nemet mondott Krisztián, ám Garami Józsi bácsi hívó szavát elfogadva újra gyarapíthatja az MTK-ban szerzett góljainak számát. Biztos vagyok abban, hogy az előttünk álló másfél hónapban kölcsönösen segíteni tudjuk egymást, hiszen most ez a közös cél. Biztos vagyok benne, hogy ahogy az MTK, úgy Krisztián számára is hasznos és örömteli lesz ez az időszak.”

Németh Krisztián így kommentálta a fejleményeket: „Sokakat talán meglep a döntésem, de ez számomra szinte magától értetődő volt azt követően, hogy világossá vált, januárnál előbb nincs esélyem arra, hogy megfelelőnek tartott külföldi klubba igazoljak. Számos magyar klub is megkeresett az elmúlt hetekben, mindenkinek megköszöntem az invitálást, ám bennem fel sem merült, hogy itthon az MTK-n kívül más klubban is pályára lépjek. A sérülésem után itt kezdtem el edzeni, sokat köszönhetek Garami Józsi bácsinak, és amikor megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvem játszani is, azonnal igent mondtam. Az elmúlt hetekben itt gyakoroltam, és nagyon jól éreztem magam a srácok között, akiknek egy részével még futballoztam is együtt. Ha minden jól megy, akkor a Magyar Kupa- és a Ligakupa-meccsekkel együtt játszom majd nyolc mérkőzést, és most pont erre van szükségem, hiszen június óta nincs tétmeccs a lábamban. Természetesen azon vagyok, hogy segíteni tudjak a csapatnak, remélem, mielőbb megfelelő formába lendülök, és januárban már tökéletes állapotban érkezhetek az új klubomhoz.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik