Két kiállítás, két büntető, egy győztes: kikapott a Sepsi a Farul Constanta vendégeként

Vágólapra másolva!
2024.09.22. 14:54
null
Eseménydús mérkőzésen maradt alul a Farul otthonában a Sepsi OSK: két-két büntető, kiállítás és kapufa is színezte a két élmezőnyhöz szokott, ám idén eddig a vártnál gyengébben szereplő csapata összecsapását a román élvonal tizedik fordulójában.

Már az első percekben mindkét kapu előtt alakultak ki kisebb helyzetek, és gyorsan jött az első gól is. A Sepsi kapusa, Niczuly Roland késve mozdult ki az éppen a felső lécre fejelő Rivaldinhóra, és a labda helyett a brazil támadó fejébe öklözött, a gyors videóbírózás után befújt büntetőből pedig Denis Alibec lőtt laposan a kapu közepébe.  

A következő 20 perc főszereplője Mihai Balasa volt: a tavaly még Szentgyörgyön futballozó hazai védő előbb sárga lapot érően lökte fel Debeljuhot, a gólvonalról vágta ki Cosmin Matei szabadrúgását, jó helyzetből mellé fejelt, majd Matei elgázolásáért a második sárgáját is kiérdemelte Kovács Szabolcs játékvezetőtől. Az emberelőnybe került Sepsi pedig rögvest átvette a játék irányítását, de Mihajlo Neskovics lövését és Gabriel Debeljuh fejesét is védte Alexandru Buzbuchi, a Farul kapusa. 

A második félidő újabb konstancai büntetővel indult, Niczuly ezúttal a kiugró Narek Grigorjant akasztotta el, majd hiába védte ki az örmény támadó tizenegyesét, a VAR kiszúrta, hogy mindkét lába a gólvonal előtt volt a lövés pillanatában. Az ismétlést már Alibec lőtte, első gólját lemásolva erőből, laposan a kapu közepébe. 

A Sepsi ekkor emberelőnyben sem tudott veszélyesen támadni, egyedül a csereként beállt Sherif Kallaku próbálkozott átlövésekkel. A szentgyörgyi reményeket azonban egy másik cserejátékos, Omar El-Sawy foszlatta szerte végleg, aki utolsó védőként ütötte el a labdát a kilépő Alibec elől – Kovács Szabolcs pedig rövid videózás után kiállította. A szabadrúgást elvégző Alibec közel járt a mesterhármashoz, de Niczuly ujjheggyel kapufára tolta a labdát. 

A végjátékra pedig már hiába táltosodott meg a Sepsi, Matei és Denis Ciobotariu lövéseit is hárította Buzbuchi, Kallaku a felsőlécet találta el, a szintén a kispadról érkező Marius Coman fejesgólja pedig túl későn jött, hogy legyen esély a pontszerzésre.

ROMÁN LIGA 1
10. FORDULÓ
Farul Constanta–Sepsi OSK 2–1 (1–0)
Ovidiu, Gheorghe Hagi Akadémia, 2500 néző. V: Kovács Szabolcs 
Farul Constanta: Buzbuchi – Sirbu, Balasa, Gustavo Marins, Ganea – Radaslavescu (N. Popescu, 85.), Dican (Cercel, 85.), Vina (Tiru, 57.) – Grigorjan (Nedelcu, 57), Alibec, Rivaldinho (Danuleasa, 35.). Vezetőedző: Gheorghe Hagi. A kispadon: Ducan (k), Cercel, Tiru, Danuleasa, Buta, Nedelcu, Casap, N. Popescu, Ciobanu, Doicaru, Stoian, Cojocaru. 
Sepsi OSK: Niczuly – Otelita (El Sawy, 59.), Ciobotariu, Ninaj, Stefan (Coman, 70.) – Mino (Kallaku, 46.), Alimi – Oberlin (Draghiceanu, 82.), Matei, Neskovics (Dumitrescu, 46.) – Debeljuh. Vezetőedző: Valentin Suciu. A kispadon: Gyenge (k), Bardea, Breij, Harut, Draghiceanu, Dumitrescu, Sigér, Kallaku, El Sawy, Coman.
Gól: Alibec (12., 53. – mindkettő 11-esből), ill. Coman (91.)
Kiállítva: Balasa (30.), ill. El Sawy (75.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik