NB II: a Szegednél kezdi edzői karrierjét az FTC korábbi védője

Vágólapra másolva!
2015.01.23. 14:59
A nyáron igazolt át a Szeged 2011-Grosics Akadémiához a korábbi válogatott hátvéd, Tímár Krisztián. A játékos térdsérülése miatt az ősszel csak négy mérkőzésen léphetett pályára, ezért a télen úgy döntött, szögre akasztja a futballcipőt, azonban nem távolodik el a szegedi klubtól, hanem az utánpótlásban kap szerepet a jövőben.

„A térdemben elkopott a porc, és egy állandó gyulladás lépett fel, majd beszéltem az orvosommal, aki azt mondta, hogy igazából már a műtét sem segítene – mondta Tímár a szegedma.hu-nak. – Játszhatnék állandó injekciókkal, de az már az egészségre lenne káros, így már nem tudnám azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban. Az sem segített, hogy kevesebbet edzettem; a klub belement volna abba is, hogy kevesebbet tréningezzek, mint a többiek, de ezt meg én nem szerettem volna.”Tímár a szegedma.hu-nak. – Játszhatnék állandó injekciókkal, de az már az egészségre lenne káros, így már nem tudnám azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban. Az sem segített, hogy kevesebbet edzettem; a klub belement volna abba is, hogy kevesebbet tréningezzek, mint a többiek, de ezt meg én nem szerettem volna.”

A védő négy mérkőzésen léphetett pályára ősszel a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatában: augusztus 23-án debütált a soroksári siker alkalmával, míg utoljára a Csákváron győzelemmel végződött mérkőzésen lépett pályára, majd térdsérülése akadályozta a további játékban.

Tímár Krisztián Magyarországon játszott a Ferencvárosban, a Videotonban és a Nyíregyházában is, külföldön az angol Plymouth Argyle-ben, az Oldham Athleticben és Vietnamban is szerepelt.

A 35 esztendős egykori válogatott labdarúgó azonban marad a szegedi klubnál: a nyáron megkötött szerződés értelmében edzőként is számítanak rá a csapatnál, s már meg is kezdte munkáját a futball egy másik területén.

„Eléggé elfoglalt vagyok, sok munkám lett hirtelen. Az U10-es és U12-es csapatot kaptam meg, mellette az U21-es csapatnak vagyok a másodedzője, valamint a két legkisebb korosztály koordinátora lettem” – részletezte a szegedma.hu-nak Tímár a játékos-pályafutása utáni időszak kezdetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik