A darálógép dolgozott, a piros paprika színezett, a köménymag pikáns ízt kölcsönzött. Az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre futballistái is kötényt ragadtak a hétvégi csabai kolbászfesztiválon, úgy gyúrták és ízesítették a sertéshúst, mint a környékbeli legjobbak.
A több száz csapatot felvonultató rendezvényen a lila-fehérek futballistái a lábuk helyett ezúttal a kezüket használták. A csapatban a legtöbbet most nem a balszélsőtől vagy éppen a befejező csatártól várták, hanem a masszőr Bacsa Zoltántól, akinek a játékosok szerint is arany keze van. Boér Gábor és tanítványai díjat nem nyertek a kolbászukkal, ám az elkészített és később frissen kisütött méretes darabokat közösen fogyasztották el.
A szakmai igazgató, Pásztor József is elment a fesztiválra, a korábbi kiváló középpályás és edző az esti koncertekre is ott maradt a családjával. A kolbásztöltőverseny alatt literszám fogyott a pálinka a több száz asztalnál, ám a csabai labdarúgók természetesen egyetlen korty alkoholt sem ittak. Furcsán nézett volna ki, ha a sportolók nagyokat koccintanak egy-egy jól sikerült mozdulat után.
A hangulat így is felejthetetlen volt, a futballisták ígérik, a következő évben is gyúrnak, és megpróbálják legalább a különdíjat besöpörni a kolbászukkal.