NB II: szerződést hosszabbított a 40 éves kapus és a fiatal középpályás a Honvéddal

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 18:09
Tujvel (balra) a következő idényben is a Budapest Honvédot erősíti (Fotó: honvedfc.hu)
A 40 éves kapus, Tomás Tujvel szerződést hosszabbított a labdarúgó NB II-ben szereplő Budapest Honvéddal, így hatodik idényét kezdheti meg Kispesten, továbbá a saját nevelésű középpályás, Nyitrai Bence is hosszabbított a klubbal – számolt be róla a kispestiek honlapja.

Közel öt éve erősíti már a Honvédot Tomás Tujvel, a közös út pedig folytatódik, hiszen a klub szerződést hosszabbított a 40 éves kapussal, aki újabb egy évre írt alá Kispesten. A játékos 2019 augusztus végén érkezett, majd az akkori első számú kapus, Levkovich Robi sérülése után 26 bajnokin és 8 kupameccsen védett, az idény végén pedig magasba emelhette a Magyar Kupát. A következő idényben 35 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, de az elmúlt három kiírásban is bizonyította – már kiegészítő emberként –, hogy bármikor számíthatnak rá, rutinja, tapasztalata a hétköznapokban is sokat ér a csapat számára.

Nyugodtan mondhatom, hogy otthonra leltem a Honvédnál, nagyon szeretek itt lenni – mondta a klubhonlapon a 2020 telén magyar állampolgárságot kapó kapus. – Örülök, hogy a klub is azt akarta, hogy folytassuk a közös munkát, én is így gondolkoztam. Folytatni akartam még, jó erőben érzem magam, szeretek futballozni, nem gondolok még arra, hogy befejezzen a pályafutásom. Szeretném, ha a Honvéd a jövőben jobban szerepelne, szeretném, ha újra NB I-es klub lennénk és a célom, hogy a tagja legyek az első osztályba visszakerülő együttesnek.“

A kispestiek továbbá szerződést hosszabbítottak a saját nevelésű középpályással, Nyitrai Bencével, aki az őszi szezonban debütált a Honvéd első csapatában, s az idényben összesen 17 NB II-es, egy Magyar Kupa és 6 NB III-as találkozón lépett pályára, bizonyítva, hogy hasznos tagja a Honvédnak.

Jó visszajelzés számomra, hogy a vezetőség hosszú távon számít rám, itt töltöttem a gyermekkorom, egyértelmű volt számomra, hogy itt szeretnék felnőttként is játszani – ecsetelte a klubhonlapon Nyitrai Bence. – Aki ebben a közegben nő fel, annak mindenképpen az lebeg a szeme előtt, hogy debütáljon az első csapatban és minél több játéklehetőséghez jusson. Jól érzem magam a Honvédnál, adott minden a fejlődésemhez, amikor visszatértem Siófokról, akkor is azt beszéltük a családommal, a barátaimmal, hogy jó itt lenni, sokat segít a családias légkör. Sajnos a mostani idényünk nem úgy sikerült, ahogy a szurkolók és mi is szerettük volna, de azért dolgozunk, hogy az előttünk álló idényben jobban teljesítsünk.“

A Budapest Honvéd három fordulóval a zárás előtt 39 ponttal a 12. helyen áll az NB II-ben. Vasárnap a kispestiek Ajkán lépnek pályára 17 órától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik