Megyei foci: lecsapott az NB II-ből kizárt Haladás játékosaira a megye I-es csapat

Vágólapra másolva!
2024.07.04. 22:02
Jancsó András nem igazolt messze Szombathelytől (Fotó: haladasvse.hu)
Tarján Patrik után Jancsó Andrással és Szakály Attilával is sikerült megegyeznie a Vas vármegyei I. osztályú bajnokságban induló Haladás VSE-nek, így mindhárman a többszereplős együttműködés keretében újjáépülő csapatban folytatják pályafutásukat – számolt be róla a klub honlapja.

A védő Tarján Patrikot követően két rutinos középpályással erősítette meg keretét a Vas vármegyei I. osztályú bajnokságban induló Haladás VSE: a 28 éves Jancsó András és a 32 éves Szakály Attila is a Szombathelyi Haladás NB II-es gárdája után szerepel majd náluk. Közös bennük, hogy mind a ketten az Illés Akadémián nevelkedtek, onnan korosztályos válogatottak is lettek. Jancsó Szentlőrincről, Szakály Siófokról tért vissza 2023-ban Szombathelyre, ahol a szurkolók kedvencei közé tartoztak, de a kialakult káoszos helyzet után nyáron távoztak a Szombathelyi Haladástól.

Szenczi Imre szakmai vezető örül az új, meghatározó játékosok érkezésének. 

Úgy gondolom, hogy olyan játékosok érkeztek hozzánk, akik nagyon sokat tudnak segíteni nekünk céljaink megvalósításában. Fontosnak tartom, hogy valamennyien szombathelyi identitással rendelkeznek, és komoly minőséget képviselnek. A keretünket talán még támadóposzton kellene picit megerősíteni, de már így is rendkívül jól állunk” – fogalmazott a klubhonlapon Szenczi Imre.

A Haladás VSE tehát a Vas vármegyei I. osztályban indul, mint ahogy – a tervek szerint – a Szombathelyi Haladás is, amelyet az NB II-ből kizártak, de a hírek szerint az NB III-ban sem indul el végül, hiába rendelkezik indulási joggal. Az Illés Akadémia a Körösladány jogát átvéve esetleg NB III-as lehet, de megerősített szövetségi információ még nincs erről (sőt, sajtóhírek szerint valószínűbb, hogy az egyesület mégsem vállalja a részvételt), ahogyan csoportbeosztás sincs...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik