Utolsó másodperces góllal győzött a Csákvár

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.07.28. 19:02
Végül mégis nyerni tudott a Csákvár (Fotó: Kovács Donát)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az Aqvital FC Csákvár már két góllal is vezetett a Kazincbarcika ellen, ám a borsodiak a hajrában ledolgozták hátrányukat, és még egy kapufát is lőttek. Az újabb fordulat a lefújás előtt néhány pillanattal jött el: a korosztályos válogatott Dusinszki Szabolcs a hazaiak javára döntötte el a meccset (3–2).

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
AQVITAL FC CSÁKVÁR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–2 (1–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Molnár Attila (Mohos Milán, Nagy Viktor)
Csákvár: Zelizi – Murka, Karacs, Gregor Z., Nahirnij (Juhász L., 88.) – Major M. (Dusinszki, 58.), Farkas A., Szakály D. – Haragos (Szalai P., 70.), Nagy Z. (Simon A., 70.), Szabó B. (Jablonszkij, 88.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Kazincbarcika: Bánhegyi – Csatári, Szujó (Polgár K., 7.), Bacsa B. (Katona I., 76.), Süttő (Demeter, 58.) – Lucas, Varga J., Kártik – Herjeczki (Szabó M., 58.), Pethő B., Bódi Á. (Pintér Á., 76.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Haragos (18.), Karacs (71.), Dusinszki (90+4.), ill. Pethő B. (73.), Kártik (82.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs: – Nehéz felkészülésen vagyunk túl, újabb kihívások jönnek, de a célunk, hogy egységesek, összetartóak maradjunk, és tiszta lelkiismerettel nézzünk egymás szemébe, legyen bármi is az eredmény.
Erős Gábor: – Ellentétes félidőket láthattak a nézők, az első játékrészben jobb volt a Csákvár. Mi sajnos csak kettő nulla után nyújtottuk azt, amit végig kellett volna. A foci igazságtalan játék, mi az utolsó pillanatokban  kapufát lőttünk, a hazaiak pedig egy lecsorgó labdából megnyerték a meccset.

Ez nem balett (Fotó: Kovács Donát)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazai együttes harminc percen keresztül nagy nyomás alatt tartotta a barcikai kaput, és Haragos Viktor gólja mellett további két ziccert is kidolgozott. Igaz, ki is hagyta azokat... A Kazincbarcika fél óra elteltével kezdett éledezni, de Zelizi Patrik úgy mehetett pihenőre a szünetben, hogy nem akadt védenivalója az első játékrészben. A térfélcserét követően a vendégek nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, mégis Karacs Dániel góljával a hazaiak tudták növelni előnyüket. Mielőtt azonban elhihették volna a csákvári szurkolók, hogy kedvenceik megnyerik a mérkőzést, Bódi mesteri beívelése után szinte azonnal szépített Pethő Bence, visszahozva a meccsbe csapatát.

Bódi Ádám (kékben) bemutatkozott új csapatában (Fotó: Kovács Donát)

A hajrában egyre jobban érett a vendégek egyenlítése, a hazaiak már nem tudták megtartani a labdát, és nagy tűzijáték végén az excsákvári Kártik Bálint 2–2-re alakította az állást. A borsodiak az utolsó percekben sem álltak le, és közel voltak a totális fordításhoz: a hosszabbításban Pintér Ádám szabadrúgását a kapufa hárította. Amikor már szinte a játékvezető szájában volt a síp, a hazaiak 18 éves játékosa, Dusinszki Szabolcs kihasználta a vendégvédők határozatlanságát, és bevette Bánhegyi Bogdán hálóját, eldöntve a három pont sorsát. Középkezdésre már nem volt idő. 3–2

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT.

Ötgólos meccset játszott egymással a két csapat (Fotó: Kovács Donát)

 

 

PERCRŐL PERCRE 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk,  mire megy a legutóbbi bajnokságban a 12. helyen végzett Aqvital FC Csákvár az akkor egy ponttal többet gyűjtve 10. Kolorcity Kazincbarcika SC ellen. A vendégek kispadján tétmérkőzésen most mutatkozik be az új vezetőedző, Erős Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik