Gyenge kövesdi kezdés, gól nélküli döntetlen a BVSC ellen

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2024.07.28. 18:50
Vinícius határozottan futballozott (Fotó: Csendes Szonja/Mezőkövesd Zsóry)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában a tavasszal az élvonalbeli bajnokságból 12. helyezettként kieső Mezőkövesd Zsóry FC a másodosztályban legutóbb újoncként 13. BVSC-Zuglót fogadta. Az alacsony színvonalú találkozón nem született gól, a borsodiak így nyolc év után döntetlennel tértek vissza a másodosztályba (0–0).

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BVSC-ZUGLÓ 0–0
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1200 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Horváth Róbert, Tőkés Róbert)
MEZŐKÖVESD: Juhász I. – Csirmaz (Bányai P., 67.), Varjas Z., Bora, Zachán – Zvekanov – Harsányi I. (Kojnok, 67.), Krausz (Posztobányi, 67.), Cseri T. (Kállai Z., 78.), Cibla (Kállai K., 85.) – Szalai J. Vezetőedző: Tóth Mihály
BVSC: Erdélyi B. – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. – Hidi P., Pekár L. (Kelemen P., 90.), Szilágyi M. (Tóth K., 66.) – Székely K. (Májer, 76.), Nwachukwu (Zamostny, 76.) – Bacsa (Nemes M., 90.). Vezetőedző: Csábi József
MESTERMÉRLEG
Tóth Mihály: – Igazságos döntetlen született – nem lehetek elégedetlen, a fiúk mindent beleadtak. Az első húsz percben több lehetőségünk volt, a szünet után viszont ötlettelen lett a támadójátékunk. Türelem kell a csapat és az új játékosok irányába; várható volt, hogy ma még döcögni, akadozni fog a játék. Hosszú út áll még előttünk.
Csábi József: – Bő egy évvel ezelőtt a két csapat között kétosztálynyi különbség volt – talán ez látszott az első tíz percben, amikor túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Utána rendeztük a sorainkat, stabilak lettünk és olyan meghatározó futballal rukkoltunk elő, aminek köszönhetően közelebb álltunk a győzelemhez. Van némi hiányérzetem, Kövesden hagytunk két pontot.

A játék küzdő jellege dominált (Fotó: Csendes Szonja/Mezőkövesd Zsóry)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Mezőkövesd bő nyolc évvel ezelőtt, 2016. június 5-én játszotta eddigi utolsó NB II-es mérkőzését – az akkor még Pintér Attila által irányított együttes 4–0-ra legyőzte a Dunaújvárost, és második helyezettként feljutott az NB I-be. Idén májusban a nyolcesztendős élvonalbeli szereplés véget ért, így a nyáron jelentősen átalakuló együttesnek – amely megvált a légiósoktól, miközben tizenhét új játékos érkezett, az irányítást pedig Tóth Mihály vette át – ismét a másodosztályban kell bizonyítania.  Érdekesség, hogy a nyolc éve feljutó csapat tagja volt Csirmaz István, aki idén nyáron tért vissza a kövesdiekhez a DVTK-tól. A BVSC állománya nem alakult át ennyire, viszont vezetőedzői poszton ott is csere történt, a Kazincbarcikáról távozó Csábi József vette át az irányítást.

A kezdés előtt a helyi műsorközlő megemlékezett Demeter Jánosról, a korábbi kiváló játékvezető-asszisztensről, továbbá a jelenlévők egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a Mezőkövesd kit menedzseréről, a tragikusan fiatalon elhunyt Móher Andreáról.

Nem hozott gólt a mérkőzés (Fotó: Csendes Szonja/Mezőkövesd Zsóry)

Az első húsz percben jobban futballoztak a hazaiak, Szalai József révén eljutottak egy lesgólig, és úgy tűnt, hamar bedarálják a BVSC-t. Utána viszont érthetetlen módon egy csapásra visszaesett a játékuk, és a futballjukon alaposan érződött az összeszokottság hiánya. A zuglóiak egyre bátrabbá váltak, s ha a támadóik pontosabbak, akkor a második félidőben megnyerhették volna a meccset. Maradt az alacsony színvonalú mérkőzésen a döntetlen, amellyel egyik gárda sem lehet elégedett. 0–0

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT.

 

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik