NB II: Pécsről érkezett szélső a Barcikához, rutinos középpályás is távozott

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 10:03
Szabó Máté Barcikán folytatja (Fotó: kbsc.hu)
Szerződése lejártát követően négy játékos távozott a labdarúgó NB II-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcikától, amely ugyanakkor átigazolta Szabó Mátét – számolt be róla a klub honlapja.

FRISSÍTÉS: CSATÁRI MARAD A KBSC-NÉL, ÚJ KAPUS ÉRKEZETT

A sárga-kék együttes hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a klub egy újabb idényre kölcsönvette a DVTK-tól Csatári Gergőt, aki az előző két évadot is Kazincbarcikán töltötte. A diósgyőri kooperáció keretében Csatári mellett a miskolciak 20 éves kapusa, Bánhegyi Bogdán is a KBSC-nél kötött ki – ugyancsak kölcsönben.


A 28 esztendős kapus, Megyeri Gábor három évvel ezelőtt érkezett a kék-sárgákhoz, s 47 mérkőzésen védte a kaput. Az előző idény első felét kölcsönben Kozármislenyben töltötte, majd tavasszal visszatért Kazincbarcikára.

A 28 éves támadó középpályás, Szabó Balázs Kazincbarcikán kezdett futballozni, aztán a DVTK-ban pallérozódott sokáig, ezt követően pedig négy klubnál játszott. 2021 nyarán tért vissza, 76 meccsen lépett pályára kék-sárgában, s öt gólt szerzett. Tőle a több játéklehetőség érdekében búcsúzik el a klub.

Székely Krisztián szintén három évvel ezelőtt érkezett a borsodiakhoz. A 25 éves védő 85-ször játszott a Kazincbarcika színeiben, s hat gólt jegyzett. A játékos posztja az új játékrendszerbe kevésbé integrálható be, így a klub nem hosszabbított vele szerződést.

Pekár László kontraktusa is lejárt, a klub a hosszabbítás érdekében tett ajánlatot a játékosnak, aki azt korrektnek tartotta, de leginkább családi okok miatt elköszön a klubtól. A 31 éves támadó középpályás egy idényt töltött Barcikán, 31 mérkőzésen lépett pályára, s nyolc gólt szerzett kék-sárga színekben.

Már nem tagja a keretnek a két korábbi kölcsönjátékos, Szekszárdi Milán és Dobozi Krisztián, akik visszatértek az anyaklubjukhoz. Szintén lejárt a kölcsönszerződése Csatári Gergőnek és Vincze Dánielnek, előbbi a diósgyőri kooperáció keretében jelenleg is a barcikaiakkal edz, utóbbi játékos viszont kikerült a keretből.

Van egy friss érkező a borsodiaknál, méghozzá a szélső Szabó Máté személyében, aki irányítóként is szerepet kaphat a csapatban. A 25 éves játékos 30 élvonalbeli és csaknem 140 másodosztályú mérkőzéssel a háta mögött igazolt Kazincbarcikára. Korábban játszott Felcsúton, Csákváron, Budafokon, Szentlőrincen, míg az előző másfél évet Pécsen töltötte.

Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek, bízom benne, hogy a nagyon erős mezőnyben idén is sikerül majd stabil középcsapatként zárnia a szezont a Kazincbarcikának – mondta a klubhonlapnak a szélső. –  Már az első edzés után azt mondom, hogy jó kis csapatunk lesz, melyet gólokkal és gólpasszokkal szeretnék segíteni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC-NÉL
Érkezett: Fadgyas Tamás (Kecskeméti TE), Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Katona István (Szombathelyi Haladás), Lucas (Kisvárda), Pintér Ádám (Budafoki MTE), Szabó Máté (Pécsi MFC), Szujó Attila (ETO FC Győr), Csatári Gergő (Diósgyőri VTK – kölcsönbe), Bánhegyi Bogdán (Diósgyőri VTK – kölcsönbe).
Távozott: Csatári Gergő, Vincze Dániel (mindketten Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza), Dobozi Krisztián (román-magyar, Sepsi OSK – Románia – kölcsönből vissza), Kotula Máté (Mezőkövesd Zsóry FC – kölcsönből vissza, onnan Kecskeméti TE), Megyeri Gábor (?), Papp Milán (Kecskeméti TE), Pekár László (?), Pinte Patrik (Nyíregyháza Spartacus), Szabó Balázs (?), Szekszárdi Milán (Paksi FC – kölcsönből vissza), Székely Krisztián (?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik