A Budapest Honvéd bejelentette a tulajdonosváltást, Leisztinger Tamás kezében a klub

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 09:43
Az Arago Sport a Budapest Honvéd új tulajdonosoa (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II-ben érdekelt Budapest Honvéd a hivatalos felületein közölte, hogy a mai naptól a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Arago Sport Kft. a klub új tulajdonosa.

„A mai napon lezárultak a több hónapja tartó tárgyalások és aláírásra került az a szerződés, amelynek értelmében a Budapest Honvéd FC új tulajdonosa az Arago Sport Kft.! A Reditus Equity Zrt. 2019-ben vásárolta meg a klubot, és az elmúlt 5 évben folyamatosan biztosította a stabil működéshez szükséges gazdasági hátteret. A mostani tranzakció célja, hogy a Budapest Honvéd FC hosszú távú jövője és eredményessége biztosítva legyen és a következő években is betölthesse a klub azt a szerepet, amellyel az elmúlt évtizedekben hozzájárult a magyar labdarúgás fejlődéséhez és sikereihez! A Reditus Equity Zrt. sok sikert kíván az új tulajdonosnak és a Budapest Honvéd FC-nek!” – olvasható a klub közleményében.


A Honvéd korábbi tulajdonosa, Bozó Zoltán először április 3-án nyilatkozott arról a Nemzeti Sportnak, hogy magyar és külföldi befektetővel is tárgyal a klub eladásáról. Neveket nem említett, de már akkor úgy értesültünk, hogy a korábban tíz évig a DVTK működtetésében is szerepet vállaló Leisztinger Tamás lehet a magyar érdeklődő. Később arról is beszámoltunk, hogy a magyar befektetőjelölt részéről a klub átvilágítása is megtörtént.

Az Arago Sport Kft. a nagy múltú klub új tulajdonosa. Kis etimológia. Az „arago” magyar szlengkifejezés, amely az „árgus szemekkel figyel” kifejezésből ered. Az „arago” olyan személyre utal, aki mindent alaposan megfigyel, észrevesz vagy követ. Eredetileg a katonai zsargon része volt, de később átterjedt a köznyelvre is. Az ilyen személy általában nagyon figyelmes, éles szemű, és mindent megpróbál észrevenni a környezetében. A Honvéd közelmúltbeli hányattatásait látva szükség is lesz az odafigyelésre.
Éles szemű” tulaj a Honvédnál 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik