A sportigazgató harcias Honvédot szeretne látni

Vágólapra másolva!
2024.08.16. 15:57
Fórizs Sándor szerint sokat futó játékosokra van szükség (Fotó: honvedfc.hu)
Fórizs Sándor, a Budapest Honvéd FC sportigazgatója harcias csapatot szeretne látni a labdarúgó Merkantil Bank Ligában.

A labdarúgó NB II-ben szereplő fővárosi klub csütörtökön tudatta, hogy az Arago-Sport Kft. lett az új tulajdonosa, s a bejelentést követő pénteki sajtóeseményen Fórizs az M4 Sportnak elmondta: fontos, hogy olyan csapatuk legyen, ami az első perctől az utolsóig a győzelemért küzd.

„Harcias, sokat futó játékosokra van szükségünk, mindenkinek mindent meg kell tennie azért, hogy győzelemre vezesse az együttest” – fogalmazott a sportigazgató. Kiemelte, ugyan még nem mindegyik játékoson érzi ezt a mentalitást, de igyekszik ezt átadni, elsősorban a fiataloknak.

„Nekik nagyobb küzdelemre van szükségük ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az idősebb játékosok sok mindent meg tudnak oldani, őket kevésbé kell segíteni. Az első feladat, hogy jó közösség és csapategység legyen, mert ha egy játékos elégedett a helyzetével és napról napra azért dolgozik, hogy jobb legyen, az az egész klubnak jó” – jelentette ki Fórizs Sándor.

A feljutással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, első körben szeretnének az előző idénynél jobban teljesíteni, amiben „sok minden benne lehet”, de ehhez az kell, hogy a labdarúgók elhiggyék magukról, mi rejlik bennük.

Az ugyancsak csütörtökön menesztett vezetőedző, Csertői Aurél utódját hétfőn nevezik meg – jelentette ki a sportigazgató, aki szerint a játékoskeretben érdemi változás már nem várható.

Gránicz János, az új tulajdonos ügyvezetője kiemelte, az adásvételt féléves átvilágítás előzte meg, ezért csúsztak bele az átigazolási időszakba, ami nyilván nem ideális, de reméli, „még nem maradtak le semmiről”.

„Mi biztosítani fogjuk az anyagiakat ahhoz, hogy a Honvéd minél hamarabb vissza tudjon kerülni az első osztályba, ahol a helye van. Én szeretném, ha ez már egy év múlva így lenne, de a cél, hogy ez három éven belül teljesüljön” – jelentette ki Gránicz.

A Honvéd jelenleg egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a 8. helyen áll az NB II-ben. A következő mérkőzése vasárnap lesz, amikor fogadja a sereghajtó FC Ajkát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik