Kétszer egyenlített a Szeged, megmentett egy pontot hazai pályán

MÁDI JÓZSEFMÁDI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 18:50
Molnár-Farkas Tamás megtette, amit lehetett, de így is két gólt kapott (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 6. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az Aqvital FC Csákvárt fogadta. A találkozón kétszer is vezettek a vendégek, ám a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, így otthon tartottak egy pontot (2–2).

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–2 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1121 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Dániel, László István)
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Pejovics, Kurdics – Haris (Palincsár, 88.), Márkvárt – L. Sarr (Papp Á., 58.), Varga Balázs (Borvető, 72.), Mohos (Takács-Földes, 58.) – Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris
CSÁKVÁR: Zelizi – Murka, Umathum, Karacs, Varga Bence – Dusinszki (Major M., 59.), Dencinger (Farkas A., 59.), Szakály D. (Baracskai, a szünetben) – Szabó B., Nagy Z. (Haragos, 68.), Gazdag V. (Gregor, 78.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Novák Cs. (45+1. – 11-esből), Borvető (75.), ill. Varga Bence (5.), Baracskai (74.)
MESTERMÉRLEG
Michael Boris: – Hibáink miatt a meccs elején gólhátrányba kerültünk, de aztán játszani akartuk a futballt, és sikerült is egyenlítenünk tizenegyesből a szünet előtt. Azt gondolom, a második csákvári gólt les előzte meg, azonban utána megint felálltunk, és egyenlítettünk. Ha nyerünk, másodikok vagyunk, ám ezt az esélyt elszalasztottuk. Jó csatáraink vannak, ám sajnos a beadások nem voltak elég pontosak, pedig ezekből összességében rengeteg érkezett középre.
Tóth Balázs: – Jó meccset játszottunk a Szegeddel, látványos találkozó volt sok-sok helyzettel. Egyszer-kétszer megremegett a lábunk, ha egy kicsivel több a rutinunk, akkor elkerülhettük volna az egyenlítő gólt. Az első félidőben a Szeged dominált, erre nem találtuk az ellenszert, de a szünet után változtattunk, jól jöttünk ki a nyomásból, Baracskai Roland szép gólt lőtt. Sajnos gólra gólt kaptunk, de így tanulnak a fiataljaink.

Kétszer is felállt a padlóról a kék-fekete mezes Szeged (Fotó: Gémes Sándor)

ÖSSZEFOGLALÓ

Zárt védekezéssel kezdte a találkozót a Csákvár, az eddigi meccsekhez hasonlóan a Szeged uralta a játékot már a meccs elejétől fogva. Rögtön az első ellentámadásból Varga Bence révén viszont megszerezte a vezetést a Csákvár, így már harmadszor került gólhátrányba a Tisza-parti csapat, az eddigi kettő esetben sikerült fordítania – mint később kiderült, most nem.

Varga Bence (77) góljával hamar előnybe került a Csákvár (Fotó: Gémes Sándor)

A hazaiak próbálták fokozni a tempót, lövések, fejesek veszélyeztették a kaput, az ötödik szegedi próbálkozás után pedig Lamin Sarr a lécre fejelt. Még éppen a szünet előtt összejött az egyenlítés: Mohos Barnabás kiharcolt egy tizenegyest, Novák Csanád pedig értékesítette.

Lamin Sarr (jobbra) eltalálta a kapufát, de a védekezésből is kivette a részét (Fotó: Gémes Sándor)

A szünet után az első nagy helyzet a kék-feketék előtt adódott, Kurdics Levente szabadrúgásból lőtt, Zelizi Patrik védett. A félidő közepét gyors gólváltás tette izgalmassá, előbb Baracskai Roland, majd Borvető Áron talált be. A hajrában hiába nyomott a Szeged, nem tudta döntésre vinni a csatát. 2–2

Hiába támadott a hajrában a Szeged (Fotó: Gémes Sándor)

 

Döntetlenre végzett a Szeged és a Csákvár (Fotó: Gémes Sándor)

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy az előző két meccsét megnyerő Szeged a legutóbbi bajnokiján győzelmet arató Csákvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik